'Nazilli'nin malının Nazilli’de kalması gerektiğini' savunduklarını söyleyen AK Parti Nazilli Belediye Meclis üyesi Ali Ertürk, Aydın’a tahsis edilen iş makinesinde tüyü yetmemiş yetimin hakkı olduğunu söyledi. Söz konusu iş makinesinin ilçede ihtiyaç duyulmaması halinde ise satılıp parasıyla Nazilli'de yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Ertürk; "Nazilli’ye ait olan bir makinenin Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi çok yanlış bir hareket. Nazilli Belediyesi'nin malı olan bu iş makinesinde tüyü yetmemiş yetimin hakkı var. Nazilli halkının hakkı var. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir makineye ihtiyacı varsa, onların bütçesi Nazilli’nin onlarca katı büyüklüğünde istediği gibi bu makineyi alabilir. Madem Nazilli’de bu makineye ihtiyaç yoksa satsın oradan gelen parayla da Nazilli’de yapılması gereken hizmetleri ve yatırımları yapsın. Biliyorsunuz ki bu bir iki ay içerisinde büyük yağmurlar yağdı, alt geçitler doldu ev ve iş yerlerini su bastı, vatandaşlar mağdur oldu. O makine burada olsaydı, kısa zamanda yağmur suları çekilip temizlenebilirdi mesela. Çok yanlış bir karar. Nazilli’nin malı Nazilli’de kalmalı. Birilerini memnun etmek için yapılan bu hareket yanlış bence. Burada 150 bin nüfuslu Nazilli halkının o makinede hakkı var" dedi.

"BAŞKANIN GÖREVİ ÖNCELİKLE NAZİLLİ’YE HİZMET ETMEK”

Nazilli’de alt yapı sorunlarının uzun yıllardır yaşandığına dikkat çeken AK Parti Belediye Meclis Üyesi Bülent Sayar da, ASKİ’ye tahsis edilen iş makinesinin ilçe için elzem olduğunu belirtti. Nazilli halkının katma değerleriyle alınan iş makinesinin geriye alınması için gerekli mücadeleyi vereceklerini belirterek, Nazilli Belediye Başkanının görevinin önce Nazilli’ye hizmet etmek olduğunu söyledi. Sayar; "Meclis üyesi olarak bize bu konuda bir bilgi verilmedi. Meclis toplantılarında da böyle bir konu gündeme gelmedi ama mevcut potansiyeliyle kanalizasyon ve altyapı sorunu olan bir şehirde yağan yağmurlarda sürekli su basmaları ve taşmalardan kaynaklanan sorunlar yaşamaktayız. Bu makine Nazilli içlin çok elzem bir iş makinesi, bu nedenle kendi aralarında aldıkları çok yanlış bir karar. Nazilli Belediye Başkanının görevi öncelikle Nazilli’ye hizmet etmek. Nazilli halkının katma değerleriyle alınan iş makinesinin buradaki vatandaşların hizmetine devam etmesini sağlamak olmalı. ASKİ’nin görevi zaten kanalizasyon ve alt yapı hizmetlerini yapmak. ASKİ yapacaksa bunu kendi iş makineleri ve kendi imkanlarıyla kendi bütçesiyle yeni makineler alabilir ya kiralayabilir. Belediye başkanının meclise sunmadan tek taraflı kararıyla vermesini uygun bulmuyoruz. Bu aracın tekrar Nazilli’ye kazandırılması ve ilçe halkımızın hizmetine sunulmasıyla ilgili meclis toplantısında gerekli girişimlerde bulunacağız. Önceliğimiz Nazilli’nin sorunlarını çözmek olmalı" diye konuştu.

“NAZİLLİ HALKI KÜRŞAT BEYİ İLÇEYE HİZMET ETSİN DİYE SEÇTİ”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın Aydın Büyükşehir Belediyesine bir takım jestlerde bulunmasına rağmen, karşılığında herhangi bir ciddi yatırımın ilçeye gelmediğine dikkat çeken MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Nazilli halkının Belediye Başkanı Özcan’ı ilçeye hizmet etmesi için seçtiğini hatırlatırken, Belediye Başkanının bunun aksine Nazilli’nin mallarını ve tesislerini Büyükşehir’e vermekle suçladı. Başkan Korkmaz; "Biz bu olayı duyduk. Tabi bunun gibi arkada bekleyen bir çok şey var mesela otogarın verildiği söyleniliyor, henüz tabi resmi olarak bir açıklama yok. Ayrıca Şelale parkın verildiği söyleniliyor. Nazilli halkı Kürşat beyi bu ilçeye hizmet etmesi için seçti. Seçim geçeli 4 ay oldu. Biz Kürşat beyden bir önceki belediye başkanımız döneminde yarım kalan hizmetlerin ve yatırımların tamamlanmasını,seçimlerden önce verdiği vaatleri ve projeleri hayata geçirmesini bekliyoruz. Tabi Nazilli su baskınları tehdidi altında olan bir ilçe, zamanın belediye başkanı da bu makineyi satın almış. Tam donanımlı olan bu iş makinesi her belediyede bulunmayan pahalı bir makine. Bu ilçeye ihtiyaç olduğu düşünülerek zamanında alınmış. Biz kendisinin Nazilli’nin mallarına, değerlerine sahip çıkmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesine jestler yapılıyor ama bunların karşılığında neler alınıyor. Halkımız gibi biz de bunu öğrenmek istiyoruz. Nazilli halkının menfaatleri için alınan ve yapılan tüm iş makinelerimizin ve tesislerimizin korunmasını istiyoruz. Büyükşehir’e verilmemesini istiyoruz. ASKİ ile sorunları çözmek zaten Büyükşehir Belediyesinin görevidir. Bu araç acil afet durumlarına Nazilli’nin altyapı sorunlarını çözmek için alınmıştır. Bu nedenle bu iş makinesinin tekrar Nazilli’ye kazandırılmasını bekliyoruz.Gördüğünüz gibi seçimler geçeli neredeyse 5 aya yaklaşık ama biz hala Büyükşehir belediyesinin Nazilli’de bir hizmetini görmedik. Kürşat beyin Aydın’a iş makinelerini ve parkları, tesisleri vermesine rağmen, bunun karşılığı olan bir yatırım görmedik. Bir an önce bu yatırımların başlamasını, otopark sorunun çözülmesini bekliyoruz. Nazillililere vaat edilen tesislerin yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.