Coşkun, geçtiğimiz hafta kamu bankalarının konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1’in altına indirmesinin emlak sektörüne yansımalarını değerlendirdi. Coşkun, faizlerin düşürülmesinin inşaat ve emlak sektörüne fayda sağladığını belirtti.

"DOPİNG ETKİSİ YAPTI"


Didim’in lokomotif sektörlerinden olan emlak sektöründe son açıklanan faiz oranları sonrasında bir hareketliliğin olduğunu kaydeden Coşkun, “Bir haftadır bir hareket söz konusu; indirimler doping etkisi yaptı. Emlak sektörünün önü açıldı. Önümüzdeki süreçte özel bankaların da bu tip indirimlere gitmesini bekliyoruz. Ayrıca 10 yıllık kredi süresinin 15 yıla çıkması ve rakamın 500 bin TL olması da gayret güzel oldu. Zaten ilçede çekilen konut kredi limitleri 100 bin ila 500 bin TL arasında. O nedenle bu indirim sonrasında önümüzdeki süreçte taleplerin daha da artacağını tahmin ediyorum” dedi.
Geçen yıldan bu yana ilçedeki konut, gayri menkul fiyatlarında pek artışın olmadığını da kaydeden Coşkun, yaşanan hareketliliğin inşaat ve emlak sektörü temsilcilerine de büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.