Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'in katkılarıyla 23. Geleneksel Çamköy Boğa Güreşi Festivali düzenlendi. Çamköy arenasında gerçekleştirilen festival, sıcak havaya rağmen yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 4 bin vatandaşın katıldığı festivalde Artvin, Muğla, İzmir ve Aydın'dan toplam 65 çift pehlivan boğa karşı karşıya geldi.

8 KATEGORİDE GÜREŞ


Kıran kırana mücadelelere sahne olan boğa güreşleri, 8 kategoride yapıldı. Deste, tozkoparan, orta, başaltı, baş, süper baş, baş üstü ve süper baş üstü kategorilerinde birinci olan boğaların sahipleri, ödüllendirildi. 35 kupa ve yaklaşık 110 bin lira para ödülünün dağıtıldığı güreşleri, vatandaşlar da büyük heyecan ve dikkatle takip etti.

ÖNDEŞ'E TEŞEKKÜR


Ege Türkmen Yörükleri Kültür Etkinlikleri Derneği Başkanı Abdurrahman Karazor, boğa güreşi kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Çamköy boğa güreşinin, arenanın iyileştirme çalışmaları için yapıldığını belirten Karazor, "Şampiyon boğalar, burada. Kıran kırana geçen güreşlerimiz, beklediğimiz gibi yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 4 bin kişinin güreşlerimizi izlediğini tahmin ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. Karakoz, Belediye Başkanı Öndeş’e de boğa güreşine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.