Köprünün yıkılması üzerine vatandaşlar evlerine ve arazilerine ayakkabı ve giysilerini dizlerine kadar sıyırıp sudan geçerek ulaşıyor. Yaklaşık 2 sene önce yetkililere dilekçe yazarak köprünün yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyleyen vatandaşlar, ayrıca Ses Gazetesi'ne de konuşarak köprünün durumunu anlatmışlardı. Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait Dandalaz Barajı'nı besleyen kaynaklardan olan Dandalaz Çayı'nın geçiş güzergahında bulunan ve DSİ ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında sorumluluk karmaşası yaşanan köprü, 1 yıl önce yaşanan aşırı yağışlara dayanamayarak yıkıldı. Boyu 5 metreyi aşan selde sürüklenen ağaçlar nedeniyle yıkılan köprü bu mevkide yaşayan ve arazisi olan vatandaşları mağdur etti.

“YAPACAKLAR MI BİLMİYORUZ”


Bazı vatandaşlar 3 kilometre uzaklıktaki Dandalaz Mevkisi'nden dolaşarak ulaşımlarını sağlarken, pek çoğu çayın içinden yürüyerek geçiyor. Köprünün bulunduğu alanın yakınlarında ikamet eden İsmail Kafalı, “Burası Yaylalı Mahallesi Santral Mevkisi. Bu köprü selden göçtü. Yükseklik 4 metre. Daha önce yaşanan selde zarar görmüştü. Son selde ağaç takılması üzerine köprü göçtü. Herkes suyun içinden gelip geçiyor. Arabası olan yukarıdan dolaşıyor. İnsanlar mağdur oldu. DSİ’ye yalvarıp yakarıyorlar ama bilmiyoruz yapacaklar mı? Köprü yıkılmadan önce bir mühendis geldi gitti ama sorumluluğun DSİ’den çıktığını söyledi. Burada yaklaşık 10 hane vardır” dedi.

YIKILMADAN ÖNCE UYARMIŞLARDI


Başlangıç ve bitişindeki taşıyıcı demirlerde de hasar oluştuğu için köprünün bakımdan geçirilmesi için mücadele veren ve Ses Gazetesi'ne açıklama yapan vatandaşlar köprü yıkılmadan önce, “DSİ personelleri köprüyü incelemeye geldi. DSİ’nin personeli yaya vaziyette köprüden geçmeye çekindi. Biz her gün korksak da bu köprüyü araçlarımızla kullanıyoruz” ifadelerini kullanmışlardı.