Türk Eğitim-Sen Aydın Şubesi'nde başkan değişti. 1976 yılında başladığı edebiyat öğretmenliği mesleğinden 43 yıl sonra emekliye ayrılan Rıdvan Naci Devli, Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanlığı görevini de bıraktı. Devli'nin 1996 yılından beri yürüttüğü başkanlık görevini bırakması üzerine toplanan yönetim kurulu, kendi içinde seçime gitti. Yapılan seçim sonucunda Başkan Yardımcısı Veli Yıldırım, Türk Eğitim-Sen Aydın Şubesi'nin yeni başkanı oldu. Yıldırım, Devli'den devraldığı görevine başladı.

KARŞISINA BİR KEZ RAKİP ÇIKTI


23 yıllık şube başkanlığı görev süresi içinde yapılan 9 genel kurulun tamamında seçilme başarısı gösteren Devli'nin sadece 2017 yılında yapılan genel kurulda karşısına rakip çıktı. Meslek hayatında ise son olarak Aydın Lisesi'nde 1980 ile 2003 yılları arasında idareci ve öğretmenlik yapan Devli, 2003 yılından bu yana da profesyonel sendikacı olması nedeniyle okulda fiilen öğretmenlik yapmıyordu.

2 YIL SONRA BIRAKACAK


Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde 5 yıldır da Denetleme Kurulu Başkanlığı yapan Devli, bu görevini ise 2 yıl sonra bırakacağını açıkladı. Öğretmen ve sendikacının kendisine sürekli yapacak iş bulduğu için tamamen emekliye ayrılma şansının bulunmadığını belirten Devli, eğitim çalışanlarına ve sendikasına başarılar diledi.