MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinden kopup İYİ Parti'yi kuran dava arkadaşlarına "geri dönün" çağrısı yapmıştı. Bahçeli'nin çağrısını MHP Aydın eski Milletvekili Ali Uzunırmak değerlendirdi.
MHP'nin küskün, kırgın ve kızgın olanlarının sadece İYİ Parti'de olmadığının altını çizen Uzunırmak, ülkücülerin küskün, kırgın ve kızgın olmalarını makam kandırılmışlığına indirgemenin büyük bir kitleye hakaret ve meselenin sebep-sonuç ilişkisini doğru kuramamak olduğunu savundu. Bahçeli'nin çağrısının meseleyi çözmede samimi anlam taşımadığını iddia eden Uzunırmak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Maksat hareketimizin toparlanması ise, milli devlet, güçlü iktidar, milliyetçi Türkiye ideallerini taşımış, ömrünün bir safhasında veya kesintisiz bu hareket adına sorumluluk almış, sorumluluk yüklemiş her bir ülkücünün nefes alabildiği, kavram, kural, kurullarıyla kurumsallaştığı bir yapıyla bütünleşebileceğine inanıyorum. Kavramlarımız, kurallarımız, kurullarımız metotsuzca tartışılıyor, bunların metotsuzca tartışıldığı, tartıştırıldığı yerde sağlıklı bir kurumsal yapıdan, doğru, ikna edici bir yönetimden söz etmek mümkün olur mu?"

"DEM BU DEMDİR"


"Büyük ailemize, camiamıza önerimdir" diyen Uzunırmak, şunları kaydetti: "Dünden bugüne sorumluluk, mesuliyet taşımış, taşıyan gönüller, İYİ Parti veya her neredeyse birleşsin, kavramlarımızı, kurallarımızı, kurullarımızı, ruhumuzu yeniden ihya edelim, hareketin ve Türkiye’nin kurtuluşu, selameti, dün ve bugün sorumluluk ve mesuliyet taşımış, taşıyan ülkücülerin birlikteliği ile mümkün olacaktır. Dem bu demdir."