Olay, Didim'in Hisar Mahallesi’ndeki bir sitede 20 Temmuz’da meydana geldi. İddiaya göre, İrlandalı grafiker Angela Black (52), ülkesinde 2004 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu sağ tarafı felçli kaldı. Yaz tatillerini geçirdikleri Türkiye’de İzmir Ege Üniversitesi ve Ankara Gazi Üniversitesi'nde tedavi gören Angela Black, Türk misafirperverliğine hayran kaldı. Türkiye’deki yakın ilgiden memnun kalan Angela Black ve emekli matbaa ustası olan Robert Black, ülkelerine dönmeyip Türkiye’de yaşama kararı aldı.

SOPALARLA DÖVÜLDÜLER

Türkiye’de oturma izni alan çift, 13 yıl önce Aydın'ın Didim ilçesi Hisar Mahallesi’ndeki bir siteden villa aldı. Didim’de 13 yıldır mutlu bir hayat süren Black çifti, 20 Temmuz’da komşuları arasında çıkan kavgayı ayırmak için müdahale etti. Bu kavgadan dolayı Black çifti ile komşuları A.N. eşi S. N., A.T., S.Y. ve eşi H.Y.’nın arası bozuldu. İddiaya göre, bu olaydan sonra husumet başladığını belirten Black çifti, komşularının kendilerine gördükleri her yerde küfür ve hakaret edildiğini ileri sürdü. İddiaya göre küfür ve hakaretlerin ardından 5 komşu, alışverişten dönen Black çiftine yumruk, tekme ve sopalarla saldırdı. Komşuları tarafından öldüresiye dövülen İrlandalı çift, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Darp raporu alan Black çifti, komşularından şikayetçi oldu. Komşularından ölüm tehdidi alan Black çifti, Didim’den Marmaris’e taşındı.

“EŞİM FELÇLİ VURMAYIN” DEDİM AMA DİNLEMEDİLER”

Robert Black, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “20 Temmuz'da eşimle alışverişten dönüyordum. Bu 5 komşumuz, bize önce sözlü, ardından fiziki saldırıda bulundu. Yumruk, tekme ve sopalarla saldırdılar. 'Eşim felçli, vurmayın' dememe rağmen dinlemediler. Başımıza ve vücudumuzun çeşitli yerlerine aldığımız darbelerle öldüresiye dövülüp, yaralandık. Diğer komşularımız olmasaydı, linç edilecektik. Komşularımız yardıma gelip, bizi kurtardı. Ambulansla hastaneye kaldırıldık, gerekli tedavimizin ardından taburcu edildik. Taburcu olmamızdan sonra bize saldıran 5 kişiden ölüm tehditleri almaya başladık. Bunun üzerine korkup, evimizi eşyalarımızı bile almadan terk edip, Marmaris'e gelerek buradaki bir apart otele yerleştik. Burada dostlarımız ve sıcak insanlarla moral buluyoruz" dedi. Öte yandan Didim'de yaşanan olayla ilgili tutulan tutanaklarda ise İrlandalı Black ailesinin alkollü bir şekilde taşkınlık çıkardığı ve ardından tartışma çıktığı öğrenilirken, her iki tarafından birbirinden şikayetçi olduğu belirtildi.