Fuat Meriç'in kızının düğünü ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Karacasu'ya geldiklerini söyleyen Erim, " Denizli-Kale sınırında bulunan Arapapıştı Kanyonuna gittik. Kale Belediyesi ile ortak proje yapılmış. Karacasu Kültür ve Turizm Derneği burada faaliyet yapmak istiyor. Elektrik su sorununun çözülmesi için yardımcı olacağız. Kale Belediyesi oranın işletmesini devretmeye hazır. Elektrik su sorununu çözersek turizm derneği de orayı işletecek" dedi

SINIR ANLAŞMAZLIĞI YAŞANMIŞTI

Adını tam olarak ne zaman yaşadığı bilinmeyen Arap Çoban isimli bir kişinin o dönemde yaşanan bir kuraklığı ayaklarını Akçay'ın geçtiği tepelere koyup eğilerek elindeki bakracı Akçay'a daldırıp kuraklığa çözüm bulmasını anlatan efsaneden alan Arapapıştı, manzarası ve doğal güzelliği ile turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozdoğan çıkışlı gezi turları düzenlenen Arapapıştı seyir tepeleri ise Kale ve Karacasu arasında sınır ihtilafı sebebiyle mahkemeye taşınmıştı.

BALLIPINAR'A MESİRE ALANI ve OTEL

Öte yandan Belediye Başkanı Zeki İnal'ın mesire alanı yapmak istediği Ballıpınar'daki arazide inceleme yapan Erim, "15 dekarlık bir yer var. Orman Bölge Müdürlüğünden de yetkililer geldi. Oraya bir proje yapılacak, konaklamalı olacak. Bungolov evler yapılacak. Bu Karacasu'daki konaklama sorununa da çözüm getirecek" dedi.