Büyük bir kalabalığa sahne olması beklenen festivalde Buharkent Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Millet Bahçesi’nin açılışı da gerçekleştirilecek. Aydın’ın önemli tarım merkezlerinden biri olan Buharkent’te bu yıl 15’inci Taze İncir Festivali düzenlenecek. Buharkent Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festival 8 Ağustos’ta başlayıp 10 Ağustos’ta sona erecek. Saat 18.00’da mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilecek olan yürüyüşle başlayacak olan festivalde ardından Taze İncir Yarışması sonuçları açıklanarak kazananlar ödüllendirilecek. Folklor ve mehteran takımının gösterilerinin ardından Millet Bahçesi’nin açılışı yapılacak. TRT Alaturkalı Akşamlar Programı ile festivalin ilk günü sona erecek.

BAHA VE SİMGE SAĞIN KONSERİ

Festivalin ikinci gününde ise saat 16.00’da İncir Tatlısı Yarışması düzenlenecek. Yüzme yarışması, futbol turnuvası, halk konseri, kum sanatı gösterisi, incir tatlı yarışmasının ödüllerinin verilmesinin ardından saat 22.30’da ünlü sanatçı Baha’nın konseriyle ikinci gün tamamlanacak. Festivalinin son gününde ise atıcılık yarışması ile halk konseri yer alırken, el sanatları açan sanatçılara plaket verilecek. Atıcılık ve futbolda dereceye giren yarışmacılar için ödül töreni düzenlenecek. Saat 22.30’da ünlü sanatçı Simge Sağın, Buharkentlilere konser verecek.

AYDIN’IN İLK MİLLET BAHÇESİ

AK Parti'li Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Taze incir, ilçemiz için çok önemli. İlçemizin bir değeri olan incirimizin en güzel şekilde tanıtımının yapılması gerekiyor. Yerel üreticiye destek olmak, taze incirimizi tüm dünyaya duyurmak ve ilçe esnafının ekonomisine katkıda bulunmak için düzenleyeceğimiz festivalimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi. Festivalde Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Erol, “Aydın’ın ilk Millet Bahçesi’ni de festivalimizin ilk günde hizmete açacağız. İçerisinde bin 800 metrekare yapay gölet, 2 adet şelale, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, 2 adet kafeterya, paten ve kaykay pisti, çocuk oyun grubu, dinlenme ve piknik alanı olmak üzere birçok sosyal faaliyetin yapılabileceği bir alanı Buharkent'imize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.