Dönemin belediye başkanı Aytekin Kaplan tarafından ,altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 2008 model iş makinesi Nazilli Belediyesi ile Aydın Büyükşehir belediyesi arasında düzenlenen bir protokolle ASKİ Genel Müdürlüğü hizmetine tahsis edildi. Tüm giderleri Büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak olan 09 NG 520 plakalı tam donanımlı makinenin Aydın başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm ilçelere gönderileceği öğrenildi. Bir hafta önce Kuşadası belediyesine gönderilen makine, hafta başında ise Çine Belediyesinin altyapı hizmetlerinde çalıştı.

KİRALAMASI BİLE BÜYÜK PARALARA MAL OLUYOR

Altyapıdaki 1 metre ve büyük çaplı borulardaki tıkanıklığı açmak için kullanılan, 225000 m3 su çekme kapasitesine sahip, dolu olan yağmursuyu ve kanalizasyonu açabilen,175 bar basınç uygulayabilen bu makine. 75 metre derinlikten malzemeyi çekip alabilme özelliğine de sahip. 12 m3 su kapasitesi bulunan bu makineye sahip olmayan belediyeler Küçük tıkanıklıklarda bile özel firmalardan binlerce lira ile ifade edilen paralar ödeyerek kiralıyor.

“BÖLGEMİZ İTİBARİYLE GERÇEKTEN GÜÇLÜ BİR ARAÇ”

Hemen her yağmurda kanalizasyonları tıkanan,ev ve iş yerlerini su basan Nazilli’de bulunması gereken bu özelliklere sahip iş makinesinin Büyükşehir belediyesine tahsis edilmesi konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Av. Kürşat Engin Özcan’ın söz konusu iş makinesinin bölge itibariye ihtiyaç duyulan güçlü bir araç olduğunu açıkladı.

“TALEP ETTİLER BİZ DE VERDİK”

Aydın Büyükşehir belediyesinin iş makinesini kendilerinden talep ettiklerini açıklayan Özcan bunun karşılığında ise BŞB’nin Nazilli’ye ihtiyacı olan bir kamyonu tahsis ettiğini söyledi. Makinenin Nazilli’de fazla kullanılmadığını açıklayan Belediye Başkanı; ”Sadece bizde kaldığında yaptığı işler belliydi. Nazillimizde her hangi bir aksaklık ve eksiklik olmuyor, bizden istediler biz de onlardan araç istedik. Bize daha çok ihtiyacımız olan bir aracı verdiler biz de daha az kullandığımız bu aracı onlara verdik böylece karşılıklı bir alış verişimiz oldu.”diye konuştu.

'KAMU MENFAATİ VAR'

Aydın Büyükşehir belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğüne tahsis edilen iş makinesinin diğer ilçe belediyelerinde ihtiyaç duyulması halinde oralarda da kullanıldığını açıklayan Özcan;”Yani, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma içinde görev ve faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bu iş makinesi bütün bölgemize hizmet ediyor. Kamu menfaati var yani burada” dedi.