CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, son Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre Aydın’ın başarı sıralamasında 43. sıraya gerilemesi konusunu TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle gündeme getirmişti. CHP’li Bülbül, bu kez de sınavdaki başarısızlıkta sorumlu tuttuğu Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u istifaya davet etti. Aydın’ın geçmiş dönemlerde eğitim konusunda çok iyi bir noktada olduğunu hatırlatan Süleyman Bülbül, “Ben il Milli Eğitim Müdürü’nü tanımıyorum ama ortada bir başarısızlık varsa gereğini yapmalı ve istifa etmelidir” sözleriyle eleştiri oklarını Seyfullah Okumuş’a çevirdi.

“EĞİTİM CEMAATLERE BIRAKILIYOR”

17 yıllık AK Parti iktidarında Milli Eğitim diye bir şey kalmadığını savunan CHP’li Süleyman Bülbül, “15 Temmuz öncesi yargıyı cemaatlerin eline bıraktıkları gibi şimdi de eğitimi cemaatlerin eline bırakıyorlar. Efeler’deki eski SGK binasını ve Osmanlı döneminden kalan bir konağı, Fen Lisesi’nin ek binasını, Nazilli’de FETÖ’den kalan öğrenci yurdunu hangi cemaate verdiklerini açıklasınlar. 15 Temmuz’u tekrar yaşamamak için Atatürk devrimleri ışığında Milli Eğitim’e dönülmeli diyoruz” sözleriyle hükümetin eğitimdeki icraatlarını sert sözlerle eleştirdi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜ’NE YÜKLENDİ 


CHP’li Süleyman Bülbül, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al’a da yüklendi. Müdür Al’a, “Önümüzdeki Ekim ayında Aydın Adliyesi’nde hangi davanız vardı? Siz sanık mısınız? Neden yargılanıyorsunuz?” sorularını yönelten Bülbül, “Bu soruların yanıtını açıklayın. Cevabını bekleyeceğiz, eğer gelmezse bir açıklayacağız” dedi. CHP’li ve İYİ Parti'li belediyelere işe alımları konusunda yöneltilen eleştirileri de yanıtlayan Bülbül, “Millet İttifakı başkanları halk için çalışıyorlar. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun icraatları zaten ortada. Başka yerlerde yapılmış yanlışlar var ise onları da yine biz düzeltiriz” ifadelerini kullandı.

“FAİZ İNDİRİMİ ÇÖZÜM DEĞİL”


CHP’li Süleyman Bülbül, faizlerin 0.99 seviyesine çekilmesini de değerlendirdi. Faiz indiriminin ekonomiyi canlandırmak için çözüm olmayacağını savunan Bülbül, demokrasi ve özgürlüklerin genişletilerek can ve mal güvenliliği, kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü sağlanamadığı sürece ekonominin gelişmeyeceğini öne sürdü.