Koçarlı Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ın yönettiği toplantıda ilk olarak hal içinde bulunan pazar yerinde düğün yapılması halinde 500 lira ücret alınması görüşüldü.

"DÜZENİ SAĞLAMAK DURUMUNDAYIZ"


Oylama öncesi açıklama yapan Başkan Kaplan, "Pazar yerinde düğün yapılıyor ama pisliği kalıyor. Bulaşık atıkları, küller filan. Düğünden sonra pazar yerinde tezgah açan esnafımızdan şikayet aldık. Düğünden hemen sonra iki görevli, pazar yerini temizleyecek. Pazarcımız da temiz yerde tezgah açacak. İki arkadaşın pazar günü mesai ücreti yaklaşık 400 lira tutuyor. Ya pazar yerinde düğün yaptırmayacağız, ya da düğün için ücret alacağız. Oranın temizliğini ve düzenini sağlamak durumundayız. Her yerde de yemek pişirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Duvarlar olduğu gibi is" dedi. Konuşmasını tamamlayan Kaplan'ın oylamaya sunduğu pazar yeri maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

"HAYIRSEVERLER AŞEVİNE KATKIDA BULUNABİLECEK"


Toplantının devamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait Berrin-Hasan Sarıoğlu Aşevi ele alındı. Başkan Kaplan, aşevinin tapusunun Sarıoğlu ailesi ile yapılan şartlı anlaşma kapsamında vakfa verildiğini söyledi. 2017 yılına kadar belediyenin aşevini çalıştırdığını, daha sonra belediyenin gerek maliyet, gerekse ihtiyaç olmadığı gerekçeleriyle aşevini çalıştırmayı bıraktığını dile getiren Kaplan, aşevinin belli bir süre çalıştırılmaması durumunda tapusunun vakıftan aileye geçeceğini ifade etti. Kaymakamlığın aşevini belediyenin çalıştırmasını talep ettiğini belirten Kaplan, "Vakfın aşevini protokolle 19 Temmuz 2020’ye kadar belediyemize tahsis etmesi gündemde. Hayırseverler de aşevine katkıda bulunabilecek. Pazar günü hariç taşımalı öğrencilere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz yemek verilecek" diye konuştu. Aşevi maddesinin de oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi.