Germencik Şehit Cafer Efe Yörük ve Zeybekler Derneği Başkanı Mehmet Sarı, yönetim ve denetim kurulları ile birlikte Germencik Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısını ziyaret etti. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'in katılmadığı toplantıda Sarı ve yöneticileri, CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerine üzerinde adlarının yazılı olduğu birer poşu hediye etti. AK Parti ve MHP'li üyelere poşu verilmemesinden rahatsız olan Meclis 1. Başkan Vekili Mehmet Çondur, Sarı'ya yerel seçimlerin bittiğini hatırlatarak, "Muhalefetteki arkadaşlara da poşu yapmış olsaydınız iyi olurdu. Bu meclis 15 kişiden oluşuyor" dedi. Sarı, bu durumu değerlendireceklerini söyledi.

ZABITANIN YERİNİ İSTEDİ


Dernek olarak binaya ihtiyaçları olduğunu kaydeden Sarı, "Biz, sizden dernek binası yeri istiyoruz. Kültür evinde zabıta olmaz, biz zabıtanın olduğu yeri istiyoruz. Zabıtanın kültür evinde olmasını sakıncalı görüyorum. En kısa zamanda sizden cevap bekliyoruz" diye konuştu. Sarı, ayrıca 4 Ağustos'ta festivale gitmek için belediyeden araç talep etti.

ULUSLARARASI SEMPOZYUM İÇİN TALEP


Kırgızistan'da yapılacak uluslararası sempozyuma katılmak için belediyeden ulaşım ve konaklama desteği isteyen Derneğin Denetim Kurulu Üyesi, Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Öğretim Üyesi Ayten Can da, "Kırgızistan'da 200 bilim insanının katılımı ile sempozyum yapılacak. Sempozyuma katılmak için ulaşım ve koklama desteği istiyorum. Maliyeti 5 bin TL civarında. Destek bulamazsam gidemeyeceğim. Eğer belediye olarak destek verirseniz, sunumumda belediyenin ismine yer vereceğim" ifadelerini kullandı. Meclis Başkanı Çondur da, taleplerle ilgili Belediye Başkanı Öndeş ile görüşeceklerini dile getirdi.