Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü 3. Sınıf öğrencisi olan Çevik, anne-babasına yük olmamak için bir iş bulup çalışmak istediğini söyledi. Kendisinin çağrısına kayıtsız kalmayarak evine kadar gelen Kaymakam Soley’e teşekkür eden Çevik, “Doğuştan görme engelliyim. 2010’da aldığım rapora göre yüzde 85 görme bozukluyum var. Buna rağmen okulumu okuyorum. Derslerim iyi gidiyor. Kaymakamdan isteğim kalıcı bir iş. Ben hem okuyup hem çalışmak istiyorum. Babam emekli. Aldığı maaş krediye yatıyor. Annem bir bakım maaşı alıyor. Başka da hiçbir şekilde gelir yok. Benim çalışmam gerekiyor. Kendime göre bir işte çalışmak istiyorum. Ben artık anneme babama yük olmak istemiyorum. Kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum. Bu yaşa kadar baktılar, büyüttüler. Allah razı olsun” dedi.

“OĞLUM ÇALIŞMAK İSTİYOR”

EKPSS’de son girdiği sınavda 79 gibi iyi bir puan alan Engin Çevik’in talebini not aldıran Kaymakam Soley, KPSS dışında kamuya personel almanın zor olduğunu dile getirse de ilgileneceklerini söyledi. Daha önceki kaymakamlar zamanında istediğini anlattıklarını ifade eden anne Şefika Çevik, “Oğlum çok çalışmak istiyor. O şehir dışında iş bulsa onunla nereye olsa giderim. Kaymakam beye buraya kadar geldiği için de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“DERS ÇALIŞMA PROGRAMLARI ÇOK PAHALI”

Engin Çevik, derslere bilgisayarlara kurulan görme engellilere yönelik programlar sayesinde hazırlandığını ifade ederken bu programların pahalı olmasına dikkat çekti. Bu programları 10 bin liraları bulan fiyatları sebebiyle edinmekte zorlandıklarını söyleyen Çevik, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istedi.