Eni 5 metre, bir tarafının yüksekliği 3 diğer tarafının 2 metre, kalınlığı 30 santim traverten mermerden yapılacak terör şehitleri anıtına, önüne yapılacak basamaklarla ulaşılacak. Karacasu’nun teröre verdiği şehitlerin fotoğraf ve isimlerinin yer alacağı Karacasu Kaymakamlığı tarafından yaptırılacak olan anıtın 30 Ağustos'a ya da 19 Eylül Gaziler Günü'ne kadar yapımının tamamlanması bekleniyor. 45 bin liraya mal olacak anıtın malzemesinin mermer ocakları tarafından karşılanmasıyla maliyetinin yarı yarıya düşeceği öğrenildi.

ÇAM AĞAÇLARI KESİLECEK

Mülkiyeti belediyeye ait olan, şu an bir kiracı tarafından işletilen, daha önceleri Yıldız Parkı olarak bilinse de 1994 yılında Belediye Meclisi'nde alınan kararla adı Atatürk Parkı olan, Karacasu’nun giriş ve çıkış istikametinde yer alan parka yapılacak anıt için 3 ya da 4 tane her biri en az 30 yıllık çam ağacının kesileceği öğrenildi.

KAYMAKAM SOLEY: “HAYIRLI OLSUN”

Kaymakam Ahmet Soley, “Yer olarak en uygun burasını gördük. En geç Gaziler Günü'ne inşallah yetişecek. Terör şehitleri için herhangi bir şey yoktu. Kaymakamlık binasında pano yaptık ama daha kalıcı bir şey olsun istedik. Bu sebeple ihtiyaç duyduk. İlçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi. Belediye tarafından yer konusunda verilecek uygundur yazısının ardından çalışmaların başlayacağı öğrenildi.