CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli’de kırsal mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinliyor. Muhtarları peyderpey partinin binasında kabul ederek toplantı yapan Bülbül, ilk etapta Çaylı, Mescitli, Bekirler ve Ocaklı mahalle muhtarlarını ağırladı. Muhtarlarla yapılan toplantılarda Nazilli Belediye Meclis Üyesi Erol Angın, CHP Nazilli Örgütü Yönetim Kurulu üyeleri Fedayi Esmer ve Ali Yıldırım da hazır bulundu. Muhtarların yerel yönetiminin ilk basamakları olmaları nedeniyle kendileri için çok önemli olduklarını belirten Bülbül, “Sorunların tespit edilerek çözülmesi noktasında yerel iktidar partisi olarak neler yapabileceğimize bakıyoruz. Siyasi bir kaygımız yok. Nazilli’nin ve Aydın’ın sorunları bizim sorunlarımız” diye konuştu.

"İNSANLAR İKTİDARDAN UMUDUNU KESTİ"

Muhtarlarla ve halkla yaptığı istişarelerde işsizlik, hayat pahalılığı, umutsuzluk ve çevre katliamının öne çıkan konular olduğunu belirten CHP’li Bülbül, “Genç işsizlik yüzde 24.5'e çıkmış durumda. Hayat pahalılığı ve gıda enflasyonu resmi rakamların daha ötesinde. Bunu pazarda görmek mümkün. İnsanlar bu iktidardan umudunu kesti. Aydın’a neden devlet yatırımı gelmediğini soruyorlar. Aydın’da bulunan hazine arazilerinin neden satıldığını soruyorlar” dedi.

“TÜM AYDIN’A ZARAR VERİYOR”

Aydın’da 35 santralin yeterli denetim olmadan faaliyetine devam ettiğini söyleyen Süleyman Bülbül, “Hal böyleyken şehrimizde 64 santral daha istemiyoruz. Bu topraklar bize birçok kültürden miras kaldı. Bizim de toprakları torunlarımıza sağlıklı bir şekilde bırakmamız lazım. Bunun partilerle de ilgisi yok. Yağmur yağdığı zaman santrallerin bacalarından çıkan kükürt, bulutlar vasıtasıyla tüm şehre yayılıyor. Yetişen ürünlerden tüm vatandaşlar yiyor” diyerek tüm partilerin yetkililerini konuyla ilgili duyarlı olmaya davet etti.

VALİ KÖŞGER VE AK PARTİ'Lİ VEKİLLERE SESLENDİ

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e de seslenen CHP’li Bülbül, “Valiye sormak istiyorum. Açılacak sahaların termal seracılık ve sağlık turizminde kullanılacağını söylüyor. Aydın’da bunlarla ilgili hangi JES’ler var, onu açıklasın. Beraber Bozyurt Mahallesine gidelim. Oradan çıkan dumanı ve sesi izleyelim. AK Parti'li vekillere de sesleniyorum. Elektrik üreten JES’ler denetlensin diye önerge verdik, neden reddettiler? Yeraltı sularındaki arsenik miktarı ve Büyük Menderes’in kirliliğinin araştırılmasını istiyoruz. Aydınlılar anayasadan kaynaklanan yaşam hakkını korumaya karşı direnme haklarını kullanıyorlar” sözleriyle JES’lere karşı mücadeleyi sürdürecekleri mesajını verdi.