Görüşmelerin sonucunda uzlaşma çıkacağına inandığını dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, “Müzeyi ilçeye yaptıralım. Bir otoparkın kavgasına gerek yok. Biz müzeyi yaptıralım, ilçeye en büyük kazanç. Bekir Bey de olumlu karşıladı. Önümüzdeki dönemde buna yoğunlaşacağım. Müzenin buraya getirilmesini istiyorum” dedi.

KAYMAKAM GEÇEN HAFTA TOPLANTIYI TERK ETTİ

Geçen hafta Cuma günü Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, Kaymakamlığın Afrodisias girişinde yerel ürünlerin satılacağı ve 10’a yakın istihdam sağlayacak satış yerlerinin yapılacağı alanı incelemeye geldi. Daha önce kazı heyetinin görüşünün alınmasının yeterli olduğu söylenirken onay vermesi beklenen Koruma Kurulu, topu Kültür Bakanlığına attı. Kültür Bakanlığından iznin çıkması halinde bile son olarak Koruma Kurulunun onayı gerektiği ve Koruma Kurulunun 2 ayda bir toplanması sebebiyle yapılacak çalışmalarda aksama olacağı için Kaymakam Ahmet Soley, bu duruma tepki gösterdi. Kaymakam Ahmet Soley’in girişte Kaymakamlık tarafından açılan otopark sebebiyle Belediye Başkanı Zeki İnal’ın kendisine satış alanları konusunda engel çıkardığını söyleyip kızgın bir şekilde toplantıyı terk ettiği öğrenildi. Bu gelişmelerin ardından Yenice ve Çamköy’de yapılan köprü çalışması ile ilgili Zeki İnal’ın basında çıkan açıklamalarına tepki gösteren Kaymakam Soley, “Kimse YİKOB yatırımlarını sahiplenmesin” diyerek İnal’a göndermede bulundu.

AFRODİSİAS’TA BUZLAR ERİDİ

Bu gelişmelerden haberdar olan AK Parti Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Kaymakamlığın çalışmalarını yerinde görmek ve sorunları gidermek için ilçeye geldi. Afrodisias’ta yeni ortaya çıkan Tetrapylon Caddesi'ni inceleyen Erim, Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, Müze Müdürü Baran Aydın ve kazı ekibinin de olduğu heyetle kenti gezip ardından bir sohbet gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre Erim’in Kaymakamlığın yatırımlarını olumlu gördüğü, Belediyenin hassasiyetini de anlayışla karşıladığı ve orta yolu bulacaklarını söylediği öğrenildi.

KAYMAKAM VE BAŞKAN GÖRÜŞECEK

Kuvvet Erim’in ziyareti ve son gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunan AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, “Bekir Kuvvet Erim Kaymakamlığın yapacağı projelerle ilgili geldi. Sanki bir uzlaşı çıktı. Ben herkesin kazanmasından yanayım. Ben hep kazan kazan istedim. Belediyenin karşısında değilim hiçbir zaman. Belediye bizdeymiş, değilmiş buna da bakmam. Muhalif belediye bile olsa kazanmasını isterim. Kaymakam güzel projeler de yapıyor, destek de istiyor. O da önemli benim için. Yapılan yeni bir girişimin belediyeye de zarar getirmesini istemem. Otobüs indirsin, yukarı gitsin gibi bir durum var. Ama arabalar aşağıda kalsın gibi bir düşünce var. Belediye Başkanı ile Kaymakam yeniden görüşecek. Nihai sonuç daha sonra belli olur” dedi.

“KAYMAKAM BİR ŞANS”

Satış alanlarının da olumlu bir çalışma olduğunu ifade eden Meriç, “Turizmi de canlandıracak. Benim düşüncem aşağısı otopark olduğu gibi yukarıda da olsun. Belediye burada neden zarar etsin? Burada bir hareket olursa aşağıdaki otopark zaten yetmeyecek. Aşağısı da çalışır, yukarısı da çalışır. Bir yarış olmamalı. Belediye de devletin, Kaymakamlık da devletin. Gerekirse bir satış yeri de aşağıya belediye açar. İkisi de Karacasu için var. Ben ne özellikle Kaymakamın yanında olurum, ne zarar gelsin isterim. Ne de belediye başkanına zarar getirmek isterim. Vekilim de Kaymakamlığın yatırımını güzel gördü. Desteklemek lazım dedi. İl Başkanımıza da iletiyoruz. Kaymakam bizim için gerçekten bir şans” dedi

“BELEDİYEYE ZARAR GELSİN İSTEMEM”

Bunun yanında otopark kavgasından çok müzeyi ilçeye getirmek için mücadele etmek gerektiğini söyleyen Meriç, “Müzeyi ilçeye yaptıralım. Bir otoparkın kavgasına gerek yok. Biz müzeyi yaptıralım, ilçeye en büyük kazanç. Bekir Bey de olumlu karşıladı. Önümüzdeki dönemde buna yoğunlaşacağım. Müzenin buraya getirilmesini istiyorum. Bir eser çıksın ortaya da ister belediye yapmış, ister hükümet yapmış olsun. Gerginlik yaratmak istemiyorum. Belki yanlış anlaşılıyorum. Siyaseten küsmek olmaz. Ben yerine göre kendi vekillerime bile tepki gösteriyorum” şeklinde konuştu.