Sason İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı emrinde vatani görevini yaptığı sırada, bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada 1 Ağustos 1985 tarihinde Şehit olan J. Er Olcay Altun, şehadetinin 34. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine şehidin ailesi, Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, İlçe Emniyet Amir V. Davut Özkan, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Fuat Meriç, Karacasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Geçmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç ve İlçe Müftülüğü din görevlileri katıldı.

"BU BAYRAK İNMEYECEK"


Kaymakam Ahmet Soley, şehidin mezarı başında yaptığı konuşmada, “Şehidimiz, bu şanlı bayrak dalgalansın, kulaklarımızdan ezan sesi eksilmesin, bu vatan bölünmesin diye canını verdi. Üzülme, şehidim. Bu dünya döndükçe bu şanlı bayrak bu gökyüzünde dalgalanacak. Ezan sesi nesiller boyu kulaklarda çınlayacak ve dünya durdukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu" dedi. Din görevlilerinin okuduğu Kur’an ve dualar eşliğinde tören sona erdi.

OLCAY ALTUN


1964 yılında Aydın ili, Karacasu ilçesi, Küçükdağlı Mahallesinde Hüsamettin-Naile çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelen J. Er Olcay Altun, 1964/1 tertip olarak o dönemde Siirt’e bağlı olan Sason İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı emrinde vatani görevini yaptığı sırada, bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada 1 Ağustos 1985 tarihinde şehit oldu.