CHP ile oluşturduğu Millet İttifakı kapsamında girdiği 31 Mart yerel seçimlerinde Nazilli Belediye Başkanlığı'nı Kürşat Engin Özcan ile, İncirliova Belediye Başkanlığı'nı da Aytekin Kaya ile alan İYİ Parti, çok sayıda meclis üyeliği de kazandı. İlk kez katıldığı yerel seçimlerde İYİ Parti'nin elde ettiği başarı, partiye üye katılımını da arttırdı.

"HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Partisinin Aydın'da Aralık 2017'de kurulduğunu hatırlatan İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, "Şubat ayının sonuna kadar il genelinde 2 bin 250 üyemiz vardı. Son 5 ayda üye sayımız, neredeyse yüzde 100 arttı. Şu anda 4 binin üzerinde üyemiz var. Yıl sonuna kadar üye sayımızı 10 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Yani partimize 6 bin yeni üye kazandıracağız. Bu anlamda teşkilatlarımız, yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor. Hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi. Sarı, 10 bin üyenin 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Aydın'da aldıkları oy oranının yüzde 10'una denk geldiğini ifade etti.

"SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ"

Vatandaşların partisine yoğun ilgi ve talep gösterdiklerini kaydeden Sarı, "Yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarı, CHP ile Millet İttifakı yapmamız ve partimizin Türkiye’nin umudu olması vatandaşlarımızın partimize olan ilgisini ve alakasını arttırdı" diye konuştu. İYİ Parti Aydın teşkilatlarının yerel seçimlerin bitmesine rağmen mola vermeden çalışmaya devam ettiklerine vurgu yapan İl Başkanı Sarı, "Sanki seçim varmış gibi çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın partimize olan ilgisini canlı tutmak için teşkilatlarımız ellerinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu.