Efeler Belediyesi sanat alanında çok önemli bir çalışmaya imza attı. Eserleri ile Norveç’te tanınan, adına önemli bir müze yapılan uluslararası sanatçılar Eser Afacan ve Hakan Yaşar, Efeler Belediyesi’nin öncülüğünde yaklaşık 100 aday arasından seçtikleri 20 ressamı eğitecek. 10 ay sürecek çalışmalar öncesinde kursiyerlerle sanatçılar Afacan ve Yaşar, ilk buluşmayı gerçekleştirdi.

‘MARKA KENT HEDEFİMİZ VAR’


Buluşmada konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, seçimlerde halka verdiği sözleri anımsatarak, “Halkımıza Efeler ilçemizi 'Marka Kent' yapacağımızı söylemiştik. Bir kentin değerinin yükselmesi sadece fiziki yapılarla gerçekleşmez. Bir kentin marka değerini belirlemede; yetişmiş bilim adamları, üniversiteleri, sanatçıları ve sporcuları büyük önem taşır. İnanıyorum ki sizler de yapacağınız çalışmalarla sanatınızda çok önemli kazanımlar elde edeceksiniz, kentimizin markasına da değer katacaksınız” dedi.

"YENİ DÜNYA SANATÇILARI YETİŞECEK"


Başkan Atay, Efeler’de sanat ve yaratıcılık ile yaygın eğitim anlayışını geliştireceklerini de kaydederek şunları söyledi: “Dünya sanatçısı dostlarımız Eser Afacan ve Hakan Yaşar’a çok teşekkür ederiz. Bir fedakarlık yaparak Efeler’de bu eğitim programını açmamıza önayak oldular. 1 Haziran 2020 tarihine kadar Efeler’deki bu çalışmalar ile belki de yeni 'Dünya sanatçıları' yetişecek. İki usta ile çalışacak ressamlarımızın bundan büyük fayda sağlayacaklarını biliyorum.”

HOBİ AMAÇLI DEĞİL


Sanatçı Eser Afacan ve Hakan Yaşar da Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a teşekkür edip, “Bizler burada hobi sanatçısı yetiştirmeye gelmedik. Burada resim sanatının önemli tekniklerini kursiyerlerimize aktaracağız. Genç arkadaşlarımız bu kurstan büyük yararlar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.