Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesinde faaliyete başlaması planlanan jeotermal santrale tepki amacıyla Eylül 2018’den bu yana ‘Jeotermal Enerjiye Karşı Direniş’ çağrısıyla kurulan çadırda mahalle sakinlerinin nöbeti devam ediyor. Aydın Çevre ve Kültür Platformu, Efeler Belediyesi Kent Konseyi, TEMA, ASTO, Kuşadası Çevre Platformu, Söke Çevre Platformu, Aydın Tabip Odası ile Aydın Emek ve Demokrasi Platformu’nun bugün saat 19.00’da Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda eylem kararı almasının ardından Söke CHP İlçe Örgütü de, Söke Çevre Platformu ve Söke Tema ile birlikte Kızılcaköy’e giderek destek mesajı verdi.

“TOPRAKLARIMIZ TEMİZ KALSIN”

"Tüm Türkiye'ye sesimizi duyurmak istiyoruz" diyen Kızılcaköylü çiftçiler, "Lütfen bize destek olun. Bu vatan bizim, bu toprak bizim, hep beraber el ele, kol kola vatanımıza sahip çıkalım. Bizim tek derdimiz, bu vatanın toprağının, suyunun, havasının temiz kalması. Başka hiçbir derdimiz yok. Lütfen bu jeotermal tesis ihaleleri iptal olsun. Artık birlik olalım, beraber olalım, hep beraber bu vatana sahip çıkalım. Biz çiftçiler olarak temiz bir şekilde, organik bir şekilde tarım yapmak istiyoruz. Lütfen buna izin verin, topraklarımız temiz kalsın" ifadeleriyle yarın yapılacak olan eyleme Aydınlıları davet etti.

“MÜCADELEMİZE DESTEK VERİN”

Mücadeleye hazır olduklarını söyleyen CHP Söke İlçe Başkanı Mesut Atakan, Sökelileri de eyleme davet etti. "Unutmayın. Söke ilçemizden; Güllübahçe, Bağarası, Çalışlı, Sarıkemer, Burunköy ve Sazlı mahallelerimizin de bulunduğu Aydın bölgemizde 64 jeotermal arama sahası ihaleye çıkarıldı" diyen Atakan, “Mücadelemizde desteğinizi bekliyoruz. Türkiye’nin en değerli topraklarının yer aldığı Aydın'ımızın gözümüzün önünde çürümesine izin vermeyeceğiz. Türkiye tarım ülkesiyken, AKP iktidarının yanlış politikalarıyla en temel ürünlerimizin dahi dışarıdan alındığı bir ülke haline getirildik. Geçtiğimiz süreçte Aydın topraklarının mevcut JES’leriyle kirletildiği, zeytin ve incir ağaçlarının dahi kurduğu bir süreci yaşadık. Halkın sağlığının bozulduğunu, kanser vakalarının arttığını gözlerimizle görüyoruz. Jeotermal istemiyoruz” ifadelerini kullandı.