Aydın Amatör Süper Lig takımları, geçen sezon alınan karar gereği 2019-2020 sezonunda iki grup halinde mücadele edecek. Takımların BAL'a çıkma usulünün belirlenmesi için Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), hizmet binasında toplantı düzenledi. Toplantıya ASKF Başkanı Hasip Arıkan, Federasyon Genel Sekreteri Ercan Gündoğdu, Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, kulüp başkan ve yöneticileri katıldı. ASKF yönetimi, toplantıda üç farklı sistemi oylamaya sundu. 13 kulüp temsilcisinin katıldığı oylama sonucunda, yeni sistem belirlendi.

BİRİNCİ TAKIM DİREKT BAL’A ÇIKACAK


7 oyla kabul edilen yeni sisteme göre kendi gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 4 takım, çift devreli lig usulü maç oynayacak. Maçlar sonucunda oluşacak sıralamada birinci olan takım direkt olarak BAL'a çıkacak, ikinci olan takım baraj maçı oynayacak. Üçüncü takımın da ligin durumuna göre şansı olacak. Gruplarını son iki sırada tamamlayan toplam 4 takım ise 1. Amatör Küme'ye düşecek.

“YEREL GAZETELERE DESTEK OLUN”


ASKF Başkanı Arıkan, yeni sistemin tüm kulüplere hayırlı olmasını diledi. Amatör Süper Lig takımlarının ekonomik sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Arıkan, ligde kulüplerin harcamalarını azaltmak için iki grup oluşturma kararı aldıkları ifade etti. Arıkan, kulüplerden de imkanları ölçüsünde yerel gazetelere destek olmalarını istedi.