Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Cabi Mahallesi'nde yalnız yaşayan Yüksel Beyoğlu'nun hali ve inlemeleri yürek burkarken yalnızlığın zorluğu bir kere daha gözler önüne serildi. Olay, Pazar günü gece saat 23.00 sıralarında Cabi Mahallesi İstiklal Caddesi Üniversite yolu üzerinde bulunan Dellalzade Sokak’ta yaşandı. Bugüne kadar hiç evlenmediği öğrenilen ve anne-babasının vefat ettiği günden buyana yalnız yaşadığı belirtilen 59 yaşındaki Yüksel Beyoğlu isimli kadın, kendisine ait müstakil evde, “Ölüyorum, bayılıyorum, hastayım, yardım edin” şeklinde yüksek sesle bağırmaya başladı. Mahalleli yalnız yaşayan kadının rahatsızlığı olduğunu düşünüp, 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, polisin de çağrılmasıyla kapıyı açıp içeri girdi. Kendisine yardım etmek isteyen ekiplere direnen kadın, “Bayılıyorum, öleceğim” diye bağırıp, feryat etmesine rağmen bir türlü hastaneye gitmeyi kabul etmedi. Mahalle sakinlerince ambulansa binme ve doktora gitme fobisi olduğu iddia edilirken, Beyoğlu özel arabayla hastaneye götürülme teklifini de geri çevirdi. Mahalle Muhtarı Tayfun Karaoğlan da kadını ikna etmeye çalışırken, uzun uğraşlara rağmen ikna edilemeyen yaşlı kadın, tedavi istemediğine yönelik imza atması üzerine sağlık ekipleri olay yerinden ayrıldı.

GAZETECİLERDEN YARDIM İSTEDİLER

Öte yandan mahalle halkı kadının çok zor şartlar altında yaşadığını söyleyip gazetecilerden yardım istedi. Yaşlı kadının zor şartlar altında hayatını idame ettirdiğini söyleyen mahalle sakinleri; "Yetkililer görsün bu kadının evini ve kendisiyle ilgilensinler. Evi yeterince temizlenmiyor. Daha önce temizlendiğinde bir sürü fare çıkmıştı yaşadığı yerde. Banyo etmeyeli belki bir sene olmuştur. Yaz günü camlar açık yattığımız için, sabaha kadar bağırışlarını duydukça üzülüyoruz. Ayakları şiş, kimse bir güzelce gelip ilgilenmiyorlar” ifadelerini kullandı. Yaşlı kadının yıllardır tanıdıklarını ifade eden mahalleliler, “Son 3-4 aydır daha fazla rahatsızlık vermeye başladı. Doktora gitmeme ve ambulansa binmeme takıntısı var. Biz bildik bileli bu böyle” sözleriyle Yüksel Beyoğlu'nun durumunu anlattılar.

KAYMAKAM, BAKIM EVİNE YERLEŞTİRMEK İSTEDİ

Karacasu Kaymakamlığı tarafından her gün yemeği sefer tası içerisinde getirilen yaşlı kadının evinin temizliğinin de yapıldığı bilgisi verildi. Kaymakamlık tarafından bakımevine yerleştirilmek istendiği öğrenilen kadının, bu imkanı da elinin tersiyle ittiği ifade edildi. Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan, “Daha önce buraya doktora getirdim. Kalp doktoru bakması lazım dedi. Nazilli’ye sevk etti. Ama götürmeye ikna edemedik. Kaymakam bey bakım evine götürülmesi için özel araba tahsis etti ama yine gitmedi. Elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ama bir türlü ikna edemiyoruz” şeklinde konuştu.