SP Nazilli İlçe Teşkilatı, 7. Olağan Kongresi'ni Altıntaş Mahallesi’nde bulunan parti binasında gerçekleştirdi. Kongreye partinin İl Başkanı Şerafettin Akyüz de katıldı. Faaliyet ve kesin hesap raporlarının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. SP Aydın İl Başkanı Şerafettin Akyüz, Milli Görüş Hareketi ve hareketin lideri Necmettin Erbakan’ın siyasi tarihteki yerini bazı örneklerle anlatmasının ardından, Milli Görüş Hareketi’nden doğan hiçbir partinin Türkiye’nin milli birliğini bozacak oyunlara alet olmadığını söyledi.

MİLLİ GÖRÜŞÜ ANLATTI


Parti çalışmaları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Akyüz, “Maalesef millet uyutuluyor. Nazilli’de herkese ulaşıp anlayabilecekleri şekilde meseleleri izah etmeliyiz. Aydın ilçeleri içinde son seçimde Nazilli çok başarılı oldu ama son iki günde HDP ile iş birliği yapmışız gibi gösterilen broşürler dağıtıldı. Oyumuz 2015’te 2 bin 500 iken 24 Haziran seçimlerinde 5 bine, son yerel seçimde 7 bin 400’e çıktı. Genel başkanımız çok gayretli. Doğruları da, yanlışları da söylüyor. Yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE TÜM SİSTEMLER ÇÖKTÜ”


Eski il başkanlarından Ali Söyük ise, “Eğitim sistemimiz, tarım, ticaret ahlak her alanda çöküntü yaşıyoruz. Müslümanız diye geldiler. Şimdi eti Sırbistan’dan alıyoruz. Sanayi çöktü üretim yapamıyoruz. Ticaret çöktü, kimse kimseye güvenmiyor. Karşılıksız çek miktarı 21 katrilyon lira. Devlet eliyle vatandaş soyduruluyor. Milyarları olan şirketler konkordato ilan ediyor. O şirketle iş yapmışsınız, paranızı almak için bir yıl beklemek zorunda kalıyorsunuz. Ahlak sistemimiz çöktü. Sokakta gördüğümüz çocuğun başını okşayamıyoruz” sözleriyle AK Parti hükümetini eleştirdi.

ÜYELERE TEŞEKKÜR ETTİ


Kongre sonucu yeniden göreve gelen Musa Muça da değerlendirmesinde, “Kongremize 70 üyemizden 38’i katıldı. Yeni yönetimimizde genç kardeşlerin bulunmasına özen gösterdik. Nazili’nin sorunlarını gerek yerel, gerekse merkezi açıdan ele almaya gayret edeceğiz. Saadet Partisi kongrelerini erteleyen bir parti değildir. Bundan dolayı sevinçliyim. Hava çok sıcak olmasına rağmen Kuşadası’ndan buraya kongre için gelen üyelerimiz oldu. Onlara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.