AYTO, 'Gündem Ekonomi' toplantılarının ilkini Koçarlı'da gerçekleştirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Koçarlı hizmet binasında yapılan toplantıya kurum temsilcileri, iş adamları ve esnaflar katıldı. Toplantı öncesinde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin toplantı salonunun klima kontrol panellerini söktüğü iddia edildi. Koçarlı Belediyesi, sıcak havanın katılımcıları rahatsız etmemesi için salona seyyar klima ve vantilatörler yerleştirdi. Alınan tedbirlere rağmen sıcaklığın hissedildiği salonda tepkiler yükseldi.

"ALLAH ONLARDAN HESAP SORSUN"

Toplantıda konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "İlçe ekonomisi açısından çok önemli bir toplantı için buradayız. Ancak sıcak hava şartlarına rağmen klima panellerinin sökülerek burada da sıcağın oluşmasına sebebiyet veren kişiler ve unsurlar her neyse, Allah onlardan hesap sorsun" dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İ KINADI

Büyükşehir Belediyesi’nin toplantı şartlarına ve belediye hizmetine gölge düşürdüğünü öne süren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da, "Bugün bu salonda klimasız ve sıcak ortamda bu toplantıyı gerçekleştirmemize neden olan zihniyeti kınıyorum. Bizim her zaman söylediğimiz bir söz vardır, bu doğrultuda belediye binasının yanındaki yazıyı değiştirdik. Dedik ki; ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ Benim seçilmiş belediye başkanı olarak birinci vazifem, Koçarlı halkının hakkını, hukukunu ve huzurunu kollamaktır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanının da görevi Aydın sınırları içindeki herkesin huzurunu kollamaktır. Buna Koçarlı halkı da dahildir. Koçarlı’ya da 17 ilçeye de eşit hizmet götürmek zorundadır" diye konuştu.