Didim Ticaret Odası ( DTO) tarafından Didim'deki İlçe Başkanlıklarına yapılan ziyaretlerin akabinde gerçekleşen programda; Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen, CHP İl Başkanı Ali Çankır, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, İyi Parti İl Başkanı Cemal Sarı, HDP İl Eş Başkanı Barış Göze ve Partilerin yönetim kurulu üyeleri ziyaret edildi. Didim Ticaret Odası Heyetinde; Başkan Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Yönetim Kurulu Üyeleri; Figen Cevrem Gürsoy ve İsmet Kartal yer aldı.

"OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİMİZ VE KAYGILARIMIZI İLETTİK"


Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Didim’de yapılması düşünülen Tarıma Dayalı Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi süreci ve balık çiftliklerinin kapasite artırımı hakkında Parlamentoda gurubu bulunan Siyasi Partilerin İl Yönetimlerini bilgilendirmek ve katkılarını istemek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.Denizde planlanan kapasite artışı ile karada da bu balıkların işlenmesi ve çiftliklerin ihtiyaçlarının karşılanması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tarıma Dayalı Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması fikri oluştuğunu belirten Erbaş, uzunca süredir hazırlıkları süren bu fikrin göreve geldikleri dönemde kendileri ile paylaşıldığını vurguladı Erbaş “İlgili kurumlarla bir araya geldiğimiz her toplantıda kendilerine olumsuz düşüncelerimizi ve kaygılarımızı ilettik. Didim girişindeki balık işleme ve paketleme, Milas girişinde yer alan balık yemi tesislerinin yaydıkları koku ile çevreye verdikleri rahatsızlığı ilettik" dedi.
Mevzuata göre TDİOSB’nin tüzel kişiliğinin olması için Ticaret Odasının kurucu ortak olması gerektiğini belirten Erbaş Kendilerinin bu işin içinde olmayacağını belirtti.

“HER KESİM YAPILMASINA KARŞI”


Yerel yönetim Odalar ve STK’larla hayata geçirdikleri Didim Platformu hakkında da bilgiler veren Erbaş, konuyu Didim Platformunun toplantılarına da getirerek bilgilendirmeler yaptıklarını, buradaki tüm bileşenlerin de bu işin karşısında olduğunu vurguladı. İlçede farklı düşünen olmadığını belirten Erbaş, bir önceki gün dört ilçe başkanını ziyaret ettiklerini ve hepsinden de destek sözü aldıklarını belirtti. Zaten olmayacak olan bir konuda çıkan tartışmalardan bir hayır çıkartmak adına Bakanlığın mevcut balık çiftliklerinin bulunduğu alanda kapasite artırmaması ve var olanların başka bir noktaya taşınması için girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Erbaş, bu amaçla denizde ve sahillerdeki kirlenmenin raporlanması için Akademisyenlere çalışma yaptıracaklarını belirtti. “Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüşerek bilgilendirmeler yapmak istiyoruz” diyen Erbaş, Milletvekilleri ve Karar Alıcı Kurumlarla yapacakları temaslarda siyasi partilerin desteğini istedi.

“SİYASİLERİN TARAFI DİDİM OLDU”


Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Didim’in turizmi ve doğasından yana taraf olacaklarını, konunun çözümü için oluşan hassasiyetlerin iletilmesi gereken mercilere iletileceğini belirtti.
Konuyu takip ettiklerini belirten CHP İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın Millet Vekili Süleyman Bülbül’ün de Tarım ve Orman Bakanına konu hakkında soru önergesi verdiğini hatırlattı. Yapılan bilgilendirme için teşekkür eden Çankır, “Uğraşınız ve dinamik, interaktif, Ticaret Odası yaklaşımınız için bir vatandaş olarak teşekkür ederim. Bizden istediğiniz her katkıyı veririz” dedi.
MHP İl Başkanı Burak Pehlivan da “Turizme ve doğaya zarar verecek bir konuya onay vermemiz, arkasında durmamız mümkün değil, gerekli tahkikatı yapalım, üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız.” dedi.
Ticaret Odası yönetimine ziyaretleri için teşekkür eden HDP İl Eş Başkanı Barış Göze, Çevre Komisyonu üyesi Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay Pekgözegü‘nün kendilerinden konu hakkında dosya istediğini ve bölgeyi de ziyaret etmek istediklerini belirtti.
İYİ Parti İl başkanı Cemal Sarı Kuşadası ve Didim gibi ilçelerde yapılacak yatırımların Turizme zarar vermemesi gerektiğini belirterek “Yapılacak çalışmalara destek veririz, İl yönetimi olarak oluşturulacak platformun içinde de yer alırız” dedi.
Ziyaretlerde ayrıca, ilçenin turizm ve ekonomisi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.