Bir dizi temaslarda bulunmak için Aydın’a gelen İtalya İzmir Konsolosu Valeria Giorgio Aydın Sanayi Odasıziyaret etti. İtalya İzmir Konsolosu Giorgio’yu, AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Yılmaz, AYSO Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aksüt, Ufuk Dursun, Hakkı Gözlüklü ve AYSO Meclis Üyesi Ercan Çerçioğlu karşıladı.

İTALYAN İŞADAMLARINA AYSER DAVETİ

Aydın Sanayi Odası ve Aydın ili hakkında bilgiler veren AYSO Başkanı Şahin; “1954 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odasının bir şubesi olarak kurulan odamız 2008’den bu yana Türkiye’nin 12. Sanayi Odası olarak hizmet vermektedir. 2008’den bu yana AYSO olarak çalışmalarımızı; Yatırım, AR-GE, Üretim, İhracat, İstihdam ve Nitelikli Eğitim olarak yürütmekteyiz. Aydın’da 7 organize sanayi bölgemiz vardır. Aydın tarıma dayalı sanayi, madencilik, otomotiv yan sanayi sektörü ve kuru meyve tesislerimiz ile ön plana çıkmaktadır’’ diyerek odanın projelerine değindi. Şahin, ‘’2 yıldır devam eden Aydın Serbest Bölge (AYSER) projemiz var. Yakın zamanda projemizin fizibilitesi hazır olacaktır. Aydın ilinin sanayi yatırımlarını bu projemizle arttırmayı hedefliyoruz. Özellikle Hollanda, Macaristan, Çin, Hindistan gibi ülkeler projemize yoğun ilgi gösteriyorlar. İtalya’yı da bu ülkeler arasında görmek isteriz. Fizibilite çalışmamızı ayrıca tarafınıza da ileteceğiz. Diğer yatırım projemiz ise, sanayicimizin istediği iş kollarında eleman yetiştirmek amaçlı kolej kurmaktır. Astim Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alacak olan kolejin binası yapıldı. Çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.

"İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AYSO Başkanı Şahin, İtalya ile ilgili ilişkilere değindi. Şahin, "Aydın ve İtalya arasında sanayi ve ticaret açısından geleneksel bir iş birliği var. Türkiye’nin İtalya’ya olan ihracatının yanında Aydın ihracatı da önemli bir yere sahip. Avrupa’ya yapılan maden ihracatının yüzde 60’ı İtalya’ya yapılıyor. İtalya ile olan işbirliğimizin daha da ilerlemesini diliyoruz. Amacımız her zaman olumlu şekilde İtalya-Aydın arasındaki pozitif ilişkileri güçlendirmek olacaktır" diyerek ziyaretten dolayı Giorgio’ya teşekkür etti.

AYDIN TARIM VE SANAYİDE GELİŞMİŞ BİR İL

İtalya İzmir Konsolosu Valeria Giorgio ise, “Öncelikle misafirperverliğiniz ve aktardığınız önemli bilgiler için teşekkür ederim. Aydın, tarım ve sanayi açısından önemli bir ilimiz. Serbest Bölge ve Kolej kurma yatırımlarınız büyüme isteğinizin bir göstergesidir. 2018 yılında İtalya’nın yatırım yaptığı ülkeler arasında Türkiye 2. Ülke oldu. İstatistiklere bakacak olursak Türkiye İtalya’nın 4. ticari partneridir. Bu partnerlikten yola çıkarak ortak projeler geliştirebilir, firmalarımızı teşvik edebiliriz. Sürekli iletişim içinde kalmak faydalı olacaktır. İtalya ile Aydın arasındaki güçlü ticaret ve yatırım bağının artarak devam etmesini isteriz’’ dedi.