Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Karacasu’da 6 noktada doğal mineralli su, 1 noktada da jeotermal kaynak arama ihalelerine çıkılacağı öğrenildi. Bu ilana göre Karacasu’da Ataeymir, Nargedik, Ören, Gürle, Alemler ve merkezde olmak üzere 6 sahada arama doğal minareli su (DMS) araması yapılacağı, Düdenbaşı mevkiinde de jeotermal kaynak arama ihalesine çıkılacağı öğrenildi.

“DEVLETİMİZ BİZE ZARAR VERMESİN”


Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, “Hepimizin zeytinlikleri var, arazileri var. O bölgelerde ben organik tarım yapıyorum, endişeliyim. Ben şimdiye kadar neden organik tarım yapacağım diye mücadele verdim? Jeotermal olunca ürünlerimizin sonu ne olacak bu konuda endişeliyiz. Tarım Bakanlığından bir yetkili, Enerji Bakanlığından bir yetkili çıkıp bizleri aydınlatmıyor. Bu endişe ve tereddüt kamuoyunda çeşitli yorumlara da yol açıyor. İlgisi olan olmayan ağzını açan konuşuyor, bu sefer halkın kafası karışıyor. Doğru bilgiyi edinene kadar mücadele etmeye hazırız. Bir kayıp yaşanırsa hep birlikte kaybedeceğiz. Benim dedemin mezarlığı Karacasu’da. Benim çoluğum, çocuğum Karacasu’da. Birileri ile bizim farkımız bu. Burada yapılacak bir hatada yıllar sonra torunlarımız bizi suçlamasın. Bu konuda biz fedakarlık da yaparız, öncülük de yaparız. Devletimize bir zeval gelmesin, devletimiz bize zarar vermesin. Bilimsel yolla zararı yoktur desinler, ispatlasınlar, biz o zaman buna karşı çıkacak değiliz” dedi.

ZEKİ İNAL’I GÖREVE DAVET EDİYORUM”


İYİ Parti’li Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt ise, “Sivil toplum kuruluşlarını (STK), belediye başkanını göreve davet ediyorum. Meclis üyeleri ile birlikte her türlü yasal girişime hazırım. Bunlar Aydın tarımını ve Aydınlıyı gözden çıkarmışlar demek ki. Ben tekrar ediyorum. Teknik ve çevre şartları konusunda ciddiyetlerine güvenmediğim için karşıyım. Merak ediyorum. Zeki bey ve STK başkanlarımız açık duruşlarını nasıl gösterecekler? Çocuklarımızın havasını, suyunu, toprağını ve güzelim doğamızı yazık etmeyelim. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.