Kuşadası Charisma De Luxe Otel’de düzenlenen basın toplantısına Günel'e eşi Duygu Gül Günel de eşlik etti. Başkan Günel toplantıda İzmir’in yanı sıra Aydın’ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde çalışan gazetecilere bilgiler verdi. Toplantıya başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.

100 GÜNLÜK İCRAATLAR TATMİN ETTİ


Günel toplantıda, tasarruf tedbirleri, ihtiyaç fazlası araçların kademeye alınması, mobil belediyecilik döneminin başlaması, yeni kurumsal yapı, şeffaf belediyecilik, faytonların kaldırılması, Güvercin Masa’nın yeniden yapılandırılması, Haybulans hizmetinin başlaması, can dostu hayvan mezarlığı, sıfır işgaliye, çarşıda yaşanan değişiklik, istihdam sağlamaya yönelik çalışmalar, turizme ivme kazandırılması, ilçenin festival kenti olması, kültür ve sanat etkinlikleri, muhtarlara verilen destek, Temiz Çevre Temiz Kuşadası Projesi, periyodik çevre yolu bakımı, yapılan yol çalışmaları, sosyal belediyecilik imar uygulamaları, imar barışı, zabıtanın denetimleri, ARYA A.Ş'nin borcunun ödenmesi, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışma, doğal gazın Kuşadası'na getirilmesi, yerel üreticiye destek gibi birçok konuda basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu.

5 MİLYON TASARRUF SAĞLANDI


Toplantıda konu başlıkları arasında yer alan tasarruf tedbirlerinde 100 günlük süre içerisinde 5 milyon lira, ihtiyaç fazlası araçların kademeye çekilmesi ve mesai saatleri dışında belediye araçlarının kullanılmaması sonucunda 35 ton akaryakıt tasarrufu sağlandığını söyledi. Günel, şeffaf belediyecilik dönemini başlattıklarını, meclis toplantılarını yayınladıklarını, bundan sonra da yapılan tüm ihalelerin naklen yayınlanacağı, kaldırılan fayton yasağının tüm ülkeye örnek olduğu, bunun yanı sıra hayvan dostu bir ilçe olarak ulusal alanda ses getirdiklerini belirtti.

ALTIN GÜVERCİN 5 EYLÜL'DE HAVALANACAK

Başkan Günel, Altın Güvercin Şarkı Yarışması’nın 5-7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını, bu tür etkinliklerin belediye kasasından çıkan para ile değil sponsorlar vasıtasıyla yapılmasının önünü açtıklarını, Altın Güvercin’e Corendon Turizm Grubu’nun ana sponsor olacağını, Kuşadası'nın festivaller kenti olacağını aktardı. Bu yıl yapılan KGF'nin 200 bin genci ağırladığını ancak eksikliklerinin gelecek yıl düzelebileceğini, festivali düzenleyen organizatör ile yeniden sözleşme yapılarak aksaklıkların giderilmeye çalışılacağını, bu yıl festivali kucaklarında bulduklarını anlatan Günel, yapacak fazla bir şeyleri olmadığını dile getirdi.

ARYA'NIN 4 MİLYON BORCU ÖDENDİ


Sıfır işgaliye uygulamasını yerli ve yabancı turizmcilerin yanı sıra esnafında olumlu karşılandığını, önümüzdeki yıl tek tip gölgelik ve oturma bankları ile çarşıyı daha cazibe merkezi haline getireceklerini, Kuşadası'nın kültür ve sanatla daha güzel olduğunu sözlerine ekleyen Günel, hedeflerinin yaşanabilir bir çevre ve yaşanabilir bir Kuşadası olduğunu vurguladı. Günel, ARYA A.Ş'nin 4 milyon borcunu ödediklerini ve mal tedarikçilerinin güvenini tekrar kazandıklarını, yerel üreticiye destek vermeyi sürdüreceklerini, Büyükşehir ile koordineli çalışmalarını sürdüreceklerini ilçeyi hak ettiği yere getirmek için çalışmaların süreceğini anlattı.
Slaytla desteklenen açıklamada yapılan çalışmaların vatandaşlar tarafından büyük bir destek gördüğünü söyleyen Günel, daha sonra basın mensuplarının sorularına cevap verdi.