Hayvanların sokaklarda başıboş bir şekilde gezmesi kimi zaman tedirginlik yaratırken, aç-susuz kalmaları kamuoyu vicdanını yaralıyordu. Bu konuda ilçede bulunan barınağın faaliyete geçmesi sıkça dile getirilirken bu konuda uzun zamandır adım atılmamıştı. Bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın ilk döneminde yapımına başladığı, Büyükşehir Yasası'nın çıkmasının ardından uygulamaya sokamadığı barınak projesi Zeki İnal’la yeniden hayat buldu. İnal’ın seçim vaatlerinden biri olan proje için barınak çevresinde temizlik çalışmaları başladı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Başkan İnal yaptığı açıklamada, ''Seçim öncesinde verdiğimiz sözlerin takipçisiyiz. Söz verdiğimiz gibi Hayvan Barınağı projemizi gerçekleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Kurban Bayramı'na kadar faaliyete geçmesini planladığımız hayvan barınağımızda ot biçme ve temizleme çalışmalarımız sürüyor'' şeklinde açıklama yaptı.

VATANDAŞLA BERABER

Öte yandan seçim öncesi olduğu gibi vatandaşın arasından ayrılmayan Zeki İnal, her Pazartesi rutin haline getirdiği pazarcı esnaf ziyaretine bu hafta da devam etti. Vatandaşın arasında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan İnal, “Öncesinde ne isek şimdi de oyuz. Biz bir semtin iradesine talip olduk kazandık. Bu semti vatandaşla birlikte yönetmek için de sözler verdik. Vatandaşın arasında olmaz isek sorunlarından nasıl haberdar olacağız? Sizin vasıtanızla buradan tekrar herkese hayırlı haftalar, bol helal kazançlar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.