Ada Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, bursiyer öğrencilerin velileri ve vatandaşlar katıldı. Kapanış töreninde çocukların origami sanatı ile yaptıkları barışa uçan turnalar bahçeye asıldı. Bahçe rengarenk turnalarla barış bahçesine dönüştü.

“ÇOCUKLAR ÖLMESİN, BARIŞ OLSUN”


Etkinlik esnasında barışa uçan turnaların hikayesi sahneye koyulurken, çocukların ölmemesi, dünyada barışın yayılması temenni edildi. ÇYDD Başkanı Çilen Karakuş, çocukların sahneye koyduğu hikaye hakkında bilgi verdi. Karakuş, "1945 yılında ABD tarafından Japonya'daki Hiroşima kentine atılan atom bombasının yıkıcı etkileri yanında öldürücü etkisi yıllar sonra bile sürüyordu. Bomba atıldığında 2 yaşında minik bir kız olan Sadako Sasaki de 10 yıl sonra lösemiye yakalandığı anlaşıldığında bir Japon efsanesine göre kağıttan bin turna kuşu yaparsa iyileşeceğine inanarak turnalar yapmaya başlamış ama ne yazık ki tamamlayamadan yaşamını yitirmişti. Onun anısına her yıl 6 Ağustos’ta dünyanın birçok yerinden kağıt turnalar yollanır ve Hiroşima'daki barış anıtı olan heykeline konur” diyerek genel merkez olarak 6 Ağustos'ta düzenleyecekleri etkinliğe katılabileceklerini söyledi.
Karakuş ve Kaymakam Sadettin Yücel yaptıkları konuşmada, Bu dileklerin gerçekleşmesinin yine insanların ve çocukların elinde olduğunu, bu konuda tüm dünyadaki büyüklerin de barış için çok çaba göstermesi gerektiğini söyleyerek çocukları kutlayıp eğitimin öneminden bahsettiler. Çocuklara katılım belgeleri, gönüllü öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi. Çocuklar da etkinlikte duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Nükleer silah dahil tüm silahların olmamasını, insanların, çocukların öldürülmemesini, savaşların olmamasını ve hep barış olmasını istediklerini ifade ettiler.