Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği'nde (NAZENDER) üç yıldır başkanlık görevini yürüten Tayfun Yazıcı görevini Halil Şener’e devretti. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde tek listeyle gidilen genel kurulda yeni başkan Halil Şener oldu. Halil Şener’in başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda üyeler Elifnur Yazıcı, Aysun Kirişlioğlu, Lütfiye İzanlı ve Fetihan Tarhan’dan oluştu.

YENİ YÖNETİME BAŞARI DİLEDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Tayfun Yazıcı’ya üç yıllık hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Tayfun Yazıcı derneğin yeni yönetiminde özel eğitim öğretmenleri ve fizyoterapistler bulunduğunu belirterek “Genç arkadaşlarımız, idealist öğretmenlerimiz bayrağı daha ileriye götürecekler. Güzel şeyler olacak. üç yıl sizlerle beraberdik. Çok mutlu geçirdiğim bir üç yıl oldu. Bilmeden kırdıklarım olduysa özür diliyorum” dedi. Yazıcı yeni yönetime başları diledi.

“ENGELLİ BİREYLER TOPLUMA KAZANDIRILMALI”

Derneğin yeni başkanı Halil Şener ise konuşmasında engelli insanların engeli olmayanlara göre daha kötü koşullara sahip olduklarını belirterek “Engeliler için yapılacak çalışmalar sadece bir sağduyu meselesi değil, aynı zamanda hak ve adalet meselesidir. Engellilerin toplumsal yaşama katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak ve sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarmak gerekiyor. Yeterli kaynak ve uzmanlığı bu konuda çalışma yaparak kullanmak ahlaki sorumluluğumuzdur Engelli insanların sosyal, kültürel, ekonomik açıdan topluma uyum sağlamaları için yetkili kurumları, yenilikçi yaklaşımlar doğrultusunda çalışmalar yapması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

SLAYT GÖSTERİSİ YAPILDI

Süreklilik ve kararlılıkla üzerinde durulması gereken tüm hususların engellilerin bağımsız ve aktif bireyler olarak topluma kazandırılmasını sağlayacağını dile getiren, Halil Şener “Ülkemizin menfaatlerine katkıda bulunacaktır”dedi. T
Genel kurul, derneğin son üç yılda yaptığı faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterisiyle son buldu.