Üniversite-kent iş birliğini ön plana çıkaran projeleri, öğrencilerinin ve akademik kadrosunun bilimsel çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettiren ADÜ’nün bulunduğu Aydın, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarının, (ÜniAr) 2019 yılında gerçekleştirdiği Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda ikinci sırada yer aldı. 2019 yılında, 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversitede öğrenim gören toplam 35 bin 715 öğrencinin katılımıyla yapılan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda Aydın ikinci sırada yer alırken, Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet sıralamasında ADÜ de 46. sıradan listeye girdi.

'GENÇLER BİR ŞEHRİN DİNAMİĞİDİR'

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, araştırmanın sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Araştırmanın sonucunda Aydın’ın öğrenci başkentlerinden biri olduğunun görüldüğünü kaydeden Aldemir, “Üniversitemiz,Aydın’ın en büyük kamu ailesidir. Aydın halkı ile üniversiteyi bütünleştirici projelerde yer almaya, şehrin ve üniversitemizin güçlerini birleştirmeye hazırız. Gençler bir şehrin dinamiğidir, yetişen iş gücümüzle birçok sektör ile iş birliğine hazırız. Geçtiğimiz günlerde Ziraat Fakültemiz ile Koçarlı Belediyesi arasında gerçekleştirilen kentsel yeşil alan haritalanmasını hedefleyen protokolü bu kapsamda örnek verebiliriz. Şehrimizin ve Üniversitemizin güçlerini birleştirerek büyük başarılara imza atılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN ŞEHİRDEN MEMNUNİYETİ ÖLÇÜLDÜ

Üniversite öğrencilerinin okuduğu şehirden ve halkından memnuniyetini ölçmeyi amaçlayan bu çalışma, üniversite şehirlerini, öğrencilerin memnuniyet derecesine göre sıralıyor. Araştırma; ulaşım imkanları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda üniversite öğrencilerinin şehre ilişkin memnuniyetlerini ölçüyor.