Nazilli’de yaklaşık 15 yıldır hizmet veren Bagatur ( Türk Mücadele Sanatı) Dünya Federasyonu’nda Alp’lik ünvanı alan 80 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. dört aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 4-40 yaş arasındaki kursiyerler sertifikalarını Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin’in elinden aldı. Tören öncesi Bagatur Dünya Federasyonu’nun kurucu başkanı Kağan ünvanına sahip Hüseyin Yabir Başkan Özcan’a da “çapan” adı verilen özel giysiyi giydirdi.

“ULUSLAR ARASI ORGANİZASYONLAR YAPMAK İSTİYORUZ”

Törende kısa bir konuşma yapan Hüseyin Yabir Nazilli’de eski Türk kültürüne ait milli sporlarımızla ilgili uluslar arası organizasyonlar yapmak istediklerini belirterek “Bu organizasyonları yapabileceğimiz bir tesise ihtiyacımız var. Bunun için projelerimizi hazır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan ve Nazilli Belediye Başkanımızdan bu konuda destek bekliyoruz” sözleriyle başkanlara seslendi.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Konuşmasına “Yerli ve milli olan sizlersiniz” sözleriyle başlayan Başkan Özcan ise Nazilli için değer üreten herkesin yanında olduklarını dile getirerek “Nazilli’de bir tesis yapılmasıyla ilgili görüş alışverişi yaptık. Projelerini hazırlıyorlar. Biz Nazilli Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım’ın da destek vereceğini düşünüyorum. Sertifikalarınız hayırlı olsun” dedi. Törende daha sonra 80 kursiyer tek tek çağrılarak Başkan Özcan’a özel selamlarını vermelerinin ardından sertifikalarını aldılar.