Nazilli’nin Yıldıztepe Mahallesi’nde bulunan ve kendine özgü hava koridoru nedeniyle Patlıcan Vadisi olarak tabir edilen alanda sezonda 3 bin tona yakın patlıcanı kurutarak dünyanın dört bir yanına ihraç eden Turgay Karaefe’den NAZ-KOOP’a destek geldi. Nazillli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın seçim vaatlerinden olan ve yöresel organik ürünleri dünya pazarına ulaştırarak üreticilerin gelirini artırmayı hedefleyen projenin yol haritası geçtiğimiz günlerde yapılan seminerle belirlenmiş, kooperatifin kurulması için bürokratik işlemle başlatılmıştı.

“KOOPERATİF KURULMASINDAN MEMNUNİYET DUYARIM”

Kuru patlıcan sektöründe dünyanın merkezi durumunda bulunan Nazilli’de patlıcanın yanı sıra, biber, bamya, fasulye, kabak gibi pek çok sebzeyi de kurutarak ihraç eden Turgay Karaefe, NAZ-KOOP için ihracatçı olarak üstüne düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu açıkladı. NAZ-KOOP projesinin oluşturulmasını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Turgay Karaefe, “Ben NAZ-KOOP’un kurulduğunu duyduğumda çok sevindim. Biz çiftçiyle iç iç içeyiz. Birbirimize bağlıyız. Onlar kazanacak ki biz de kazanalım. NAZ-KOOP için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ancak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’ın manevi desteğine ihtiyacımız var” dedi.

BAŞKANLARDAN MANEVİ DESTEK İSTEDİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın mahalleye gelerek durumu yerinde incelemelerini talep eden Turgay Karaefe, “Başkanlarımız bizim elimiz, gözümüz olsunlar. Ulaşamadığımız yerlere irtibatımızı sağlasınlar. Buraya her gün iş yaptığımız insanlar geliyor. Özellikle patlıcan oyma işini evlerinin önünde kaldırımda yapıyoruz. Bu da mahallemizin daha hijyenik olmasını gerektiriyor. Mahallemize daha sık sinek ilacı atılabillir. Dağınık çalışıyoruz. Bize yer gösterilsin, işimizi derli toplu şekilde yapabilmek istiyoruz. Başkanlarımız buraya gelsinler. Durumu yerinde incelesinler” ifadelerini kullandı.