Nazilli Belediyesi’nde uzun yıllardır Mali Hizmetler Müdür vekili olarak görev yapan Levent Ulus’un, 2010-2013 yılları arasında Nazilli Belediyesi’nin kendi kendisini borçlandırması nedeniyle açığa alındığı öğrenildi. 1 hafta süren incelemelerde tespit edilen usulsüz borçlandırma işlemi neticesinde yaklaşık 2 milyon 100 bin liralık bir encümen kararına bağlı tahakkuk yapıldığı ancak o tarihte alınmış herhangi bir encümen kararı olmadığının tespit edildiği belirlendi. Nazilli Belediyesi’nin aynı zamanda kendisine imar para cezası kestiği de tespit edilirken, özel bir sicil açılarak yapılan işlemlerle ilgili herhangi bir açıklama yapılamadığı öğrenildi. İşlemleri yapan muhasebe sorumlusunun Mali Hizmetler Müdür vekili Levent Ulus olması sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ve Nazilli Cumhuriyet Savcılığı’nın dosyayı kabul ettiği öğrenildi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, daire müdür vekilinin açığa alınmasının doğru olduğunu belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve Ulus’un soruşturmanın selamati amacıyla açığa alındığını söyledi.

O DİLEKÇE

Nazilli Belediyesi Hukuk Birimi tarafından Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan talimatıyla Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan 2019/7410 soruşturma nolu suç duyurusunda; “Müvekkil belediyenin kullanıyor olduğu belediye otomasyon bilişim sistemi olan SaySis'te ilgili birimde yetkili ve sorumlu olarak çalışan şüpheli .... adlı kullanıcı tarafından 1998 yılından itibaren müvekkil belediyenin kullanmakta olduğu 17511 nolu sicil kaydının bulunmasına rağmen 29/12/2010 tarihinde 83786 nolu yeni bir sicil numarası oluşturmuş olup, aynı gün ve ilerleyen tarihlerde belirli silsiler halinde bu sicil üzerinden şikayete konu ekte sunmuş olduğumuz şüpheli işlemler yapılmıştır. Şüphelinin yapmış olduğu tahakkuk işlemi ile Nazilli Belediye Başkanlığı adına imar para cezası ve idari para cezaları kesilerek belediye borçlandırılmıştır. İlerleyen tarihlerde bu tahakkuklar herhangi bir idari karar bulunmaksızın gerçekleştirilmiştir. Bu konuda dinlenecek olan tanık beyanları ile de böyle bir alacağın tahakkuk etmediği de anlaşılacaktır. Şikayete konu işlemlerin Arslanlı Belediyesi veya başka bir belediyeden gelen sicil kaydı olmadığı uzmanlarca tespit edilmiştir. Bu işlemler 2010 tarihinde başlamış olup belli bir silsile de devam etmiş 31/12/2012 tarihinde tahakkuk işlemi yapılmıştır. 04/01/2013 tarihinde bu tahakkuklar üzerinde belirlenemeyen bir işlem daha gerçekleştirilmiştir. Bu işlemler 31/03/2019 tarihi yerel seçimler sonrası yapılan kurum içi denetimler sonucu ortaya çıkmıştır."

“HUKUKİ DAYANAĞI YOKTUR”

Dilekçe açıklamasında devamla; "Şikayete konu işlemler sonucunda 2 milyon 77 bin 920 TL 99 kuruş tahakkuk yapılarak belediye adına kendi kendine usulsüz bir borçlanma işlemi yapılmış olup, bu rakamın 1 milyon 930 bin 269 TL 12 kuruşluk tutarı usulsüz ve hukuki tayanağı olmadan 'eksilten' yapılarak borç silinmiş, 147 bin 651 TL 87 kuruşluk kısmı tahakkuk olarak belediye borç hanesinde bırakılmış ve halen borç hanesinde görülmektedir. Söz konusu işlemlerin hukuki bir dayanağı yoktur" ifadeleri yeraldı.