Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, 5 yıldır geleneksel hale getirdiği haftalık basın toplantısında belediye tarafından yürütülen çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler verdi. Başkan Atabay’ın makam odasında gerçekleşen toplantıda Atabay, ilçe gündemini de değerlendirerek ilk olarak geçen hafta Fevzipaşa Mahallesinde bulunan eğlence mekanlarına ait barakalar ve beach cluplerin yıkımına değindi. Başkan Atabay, vatandaşların talebi üzerine yapılan yıkımların bir kesim tarafından tepkiyle karşılandığını dile getirdi.

“DİRENİŞLERLE KARŞILAŞTIK”


Belediyeye gelen talepler üzerine kaçak beach cluplerin bir kısmını yıktıklarını, geri kalanını da Eylül ayında yıkacaklarını belirten Atabay, “Bence o denizdeki iskelelerin olması daha iyiydi. Çünkü oralar hep kayalık yerler, vatandaş istese de orada denize giremeyecekti. O kadar yeri yıkmak kolay değil, çeşitli direnişlerle karşılaştık. Ancak bir yer ile ilgili bir şikayet varsa biz değerlendirmek zorundayız. Kaymakamlık o yerler yıkılacak dedi, biz de gidip yıktık. Bu yapıların yapı kayıt belgesi almış olması da bir şeyi değiştirmiyor çünkü Kıyı Kanunu'na göre vatandaşa açık olan yerlerde ticari hiçbir şey yapılmaz” diye konuştu.

"TOPYEKUN MÜCADELE EDECEĞİZ"


Söke-Didim arasında Taşburun mevkii karşısında yapılması düşünülen ve kamuoyunda konuşulmaya başlanan Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına yönelik de açıklama yapan Atabay, belirtilen yerlerde açılması planlanan balık çiftliklerini kesinlikle kabul etmeyeceklerini ve topyekun mücadele edeceklerini belirtti. Atabay, “Benim bu konudaki düşüncem ve tavrım nettir. Şimdiye kadar karşı çıktım bundan, sonra da karşı çıkacağım. Konuyla ilgili bir heyet ile Vali beye gideceğiz. Neler yapmak istediğimizi ve bu konudaki tepkimizi dile getireceğiz. Gerekli yerlere gidip siyasetçilerimizden, sanatçılarımızdan ve vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı davranışlar sergilemelerini isteyeceğiz. Bu sorunu sadece Didim sorunu değil, tüm ülkenin ortak sorunu haline getireceğiz” dedi.

DİBİT HİZMETE AÇILIYOR


Son olarak geçtiğimiz aylarda Didim Belediyesi tarafından kaldırılan Didim ikinci el pazarının da bundan sonra her Pazar günü 'Çarşamba pazarı'nın kurulduğu yerde kurulup hizmet vereceği belirtildi.