MHP Koçarlı İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Yazılı açıklama yapan Memiş, 31 Mart Koçarlı Belediye Başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı Adayı AK Parti'li Nedim Kaplan ile Millet İttifakı Adayı CHP'li Mutlu Öztürk'ün yarıştığını hatırlatarak, "Kaplan 9 bin 335 oy, Öztürk 8 bin 174 oy aldı. Bin 161 oy daha fazla alan Kaplan, tüm Koçarlı halkımızın belediye başkanı olarak seçildi. Oy veren veya vermeyen halkımıza teşekkür ederiz" dedi.
Partisinin düsturunun "önce ülkem ve milletim, sonra partim ve biz" olduğunu ifade eden Memiş, kin ve nefretten uzak ülkenin bekası ve halkın huzuru için çalıştıklarını söyledi. Koçarlı'da siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşların aynı havayı soluduklarını belirten Memiş, belediye hizmetlerinden de herkesin faydalandığının altını çizdi.

"VATANDAŞLAR CEZALANDIRILDI"

İlçesinin Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yanlışlıklarla gündeme geldiğini ifade eden Memiş, şunları kaydetti: "ASKİ'nin su tankerlerini toplaması sanki ilçede sadece CHP'liler var gibi, belediye binasının boşaltılması sanki binanın arsası Büyükşehir Belediyesi'ne aitmiş gibi, bazı araçların geri istenmesi sanki araçları Büyükşehir Belediyesi almış gibi. AYBA adı altında yapılan hizmetler kesilerek vatandaşlar cezalandırıldı. Ayrıca Devlet Su İşleri tarafından ihalesi yapılarak tatlı suyun ilçemize getirilmesiyle ilgili çalışmalar tamamlanmış olup Büyükşehir Belediyesi ASKİ Müdürlüğü’ne devredilmiştir. Ancak tatlı suyun ilçe şebekesine bağlantısı yapılıp hizmete açılamamaktadır. Seçim meydanlarında suyun açılmasıyla ilgili seçim propagandası yapılarak oy toplanmıştır."

"DÖRT YÜZLÜLER ÇOĞALDI"

Memiş, Öztürk'ün Belediye Başkanlığı döneminde meclis kararıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Koçarlı gayrimenkullerinin meclis kararıyla geri aldığını dile getirdi. Eskiden büyüklerinin söylediği "İki yüzlüler çoğaldı" sözünün doğru olduğunu ifade eden Memiş, "Şu anda iki yüzlü değil, dört yüzlüler çoğaldı. Sayın Koçarlılı vatandaşlarımız ilçemizin nüfusu 23 bini geçmektedir. Oy kullanan seçmen sayımız 19 bin 213 olup aynı coğrafyada yaşamakta, aynı havayı koklamaktayız. Niye Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterememekteyiz? İlçe hepimizin ilçesi, ilçemize hizmet alabilmemiz için kısır çekişmelerden uzak durup ilçemizin güzelleşmesi ve şirin bir ilçe olması için hep beraber çalışmalıyız" dedi.