Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, Aydın Milletvekili ve Tarım Komisyonu üyesi Rıza Posacı ile birlikte Bakan Bekir Pakdemirli’yi ziyaret etti. Aydınlı vekiller ziyarette Pakdemirli ile Aydın’a yapılacak yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, yatırımların yanı sıra Söke Çayı, TAYEM ve pamuk primleriyle ilgili Bakan Pakdemirli’den taleplerde bulunduklarını belirtti.

"ÇİFTÇİLER TEREDDÜT YAŞAMASIN"


Pamuk primlerinin ödenmesiyle ilgili üreticilerin tereddüt içerisinde olduğunu dile getiren Metin Yavuz, “Pamuk primlerinin ödenmesiyle ilgili bir aksaklık yok ancak çiftçilerin primlerin ödenmeyeceğiyle ilgili tereddütleri oldu. Bu konuyu Bakan Pakdemirli’ye ilettik. Bakanımız, ödeme listelerinin hazırlandığını, Maliye’den ödeme bütçesi onaylandığında primlerin çiftçilerin hesabına aktarılacağını müjdesini verdi. Bu konuda çiftçilerimiz tereddüt etmesin. Alın terlerinin karşılığını çiftçilerimiz alacak” dedi.

SÖKE ÇAYI ISLAHINDA SORUN YOK


Söke Çayı ıslahı projesi çalışmalarının başladığını vurgulayan Yavuz, “Söke çayı içerisinde temizlik çalışmaları yapılıyor. Proje ihalesine çıkılması için Devlet Su İşleri’nden onay yazısı alınması gerekiyor. Bu sürecin hızlanmasıyla ilgili Bakanımızdan talepte bulunduk. Bakanımız, konuyu yakından takip edeceğini dile getirdi. Bunun yanı sıra Söke’de TAYEM’e ait 700 dönümlük bir arazi var. Burada eğitimler yapılıyor, ayrıca ekim alanları da var. 40 odalı misafirhanede bulunuyor. Bakanlığın eğitim faaliyetleri her yıl Antalya’da gerçekleşiyor. Eğitim çalışmalarının Söke’de de yapılabileceğini Bakanımız Pakdemirli’ye ilettik. Bu eğitimler ilimizde yapılırsa ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağlayacak” diye konuştu.