Üç ay önce Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, hane ziyareti sırasında tanıştığı tek başına yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Karakaya’nın gözlerinde yaşadığı sorunu fark etti. Bir gözünün 40 yıldır tamamen görmediğini, diğer gözünün de bir senedir görme oranının yüzde 10’a düştüğünü öğrenen Ahmet Soley, Karakaya’nın durumunun araştırılmasını istedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının “Aşevi”,“Sosyal Market” ve “Şefkat Eli” projesinden yararlanan Karakaya’nın sağ gözünden ameliyatı Aydın’da özel bir hastanede vakıf tarafından yaptırılırken yaşlı kadın, kaybetmek üzere olduğu gözüne bu sayede kavuşmuş oldu.

MUTLULUK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Adeta yeniden doğan yaşlı kadını evinde ziyaret eden Kaymakam Ahmet Soley, geçmiş olsun dileklerini iletip bir ihtiyacı olduğunda her zaman yanında olduklarını ifade etti. 3 ay önce geldiğinde gözündeki sorun nedeniyle Kaymakamı seçemeyen yaşlı kadın, bu kez Kaymakamı karşısında görünce mutluluk gözyaşı döktü. Yaşlı kadın, “Çok sağ ol ağabey. Allah bin kere razı olsun. Görüyorum artık. Çok şükür artık görüyorum. Bir insanı, hiçbir yeri göremiyordum, artık görüyorum. Çok şükür artık saati bile görüyorum, saatin kaç olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

BİR GÖZÜNÜ 40 YIL ÖNCE KAYBETTİ

Öte yandan bir senedir iki gözü de görmez hale gelen yaşlı kadının daha önce ameliyat olmak istediği ancak yüzde 10 gören gözünü tamamen kaybetme korkusuyla ameliyat ettirilmediği öğrenildi. Yaşlı kadın yaşadıklarını, “Sağ gözüm bir senedir katarakt sebebiyle kapanmıştı. Ameliyat olmaz dediler. 1 senedir, az görüyordu. Sol gözüm 40 senedir görmüyor. Kız kardeşimin oğlu silah attı. 15-20 gündür iyi görüyorum. 3 hafta önce özel bir göz hastanesinde ameliyat oldum. Görme oranım yüzde 10’a düşmüştü. Şimdi görüyorum artık. Saati bile görüyorum artık” şeklinde anlattı.

“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Fatma Teyze’ye verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Kaymakam Soley, “3 ay önce rutin bir hane ziyareti olarak vakfımızın hizmetlerinden yararlanan Fatma Teyze'mizi ziyaret ettik. O zaman göremiyordu. Gözünü tedavi ettirelim dedik. Tamamen kaybetmekten korktu. Kendisine daha önce öyle demişler. Kadıncağız da korkmuş. Biz yine baktıralım dedik. Çok şükür artık görüyor. Onun mutluluğu bizim mutluluğumuz oldu” dedi.