Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Nazilli Başsavcılığı önderliğinde denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler Eğriboyun Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte temizlik, bakım ve ağaçlandırma çalışması yaptı. Adalet Bakanlığı’nın talimatı üzerine başlayan çalışmanın mezarlıkların bakımından sorumlu olan Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile iş birliği içinde sistemli olarak devam edeceği açıklandı. Nazilli Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ve Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Ahlatoğlu, Eğriboyun Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte yaptıkları basın açıklamasıyla çalışma hakkında bilgi verdi.

“ŞEHİTLERİMİZİN HATILARINA SAHİP ÇIKIYORUZ”


Denetimli Serbestlik hükümleri arasında yer alan ücretsiz çalışma yükümlülüğü gereği, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde böyle bir çalışma başlatıldığını belirten Müdür Ahmet Ahlatoğlu, “Şehitlerimiz arkalarında gözü yaşlı yakınlarını bırakarak özgürce yaşamamız için vatanı emanet ettiler. Bize düşen elimizden geldiğince bu emanete sahip çıkmak, şehitlerimizin aziz hatırlarını yad edebilmek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile iş birliği içinde sistemli olarak bu çalışmayı devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİTLİĞİN BAKIMINI YAPTIK”


Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ise, “Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimize vefa borcumuzu göstermek adına tertip edilen programların dahilinde bugün tüm şehitlerimiz için kabirlerin bakımını, temizliğini yaptık, gerekli yerlere ağaç diktik. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, tüm terör örgütleriyle mücadelemizin sonuna kadar devam edeceğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.