Efeler ilçesinde yaşayan ve 2 yıldan beri meme kanseri olduğu için tedavi gören Levin Balcı, almış olduğu radyoterapi sonrası vücudunda oluşan 3.derece yanıklardan Yanık Ünitesinde gördüğü tedavi sonrası kurtuldu. Yanık ünitesinde şifa bulan Balcı, “Kanser nedeniyle iki yıldır radyaterapi görüyorum. Tedavim sürecinde vücudumda yanıklar oluştu. Korkumdan hastaneye gelemiyordum evde bakım hizmeti alıyordum. Aydın’da böyle bir hizmetin olduğunu geç öğrendim. Bilseydim daha önce gelirdim. Yanık ünitesinde görev yapan doktor ve hemşireler benimle çok iyi ilgilendi. Vücudumdaki yanıklardan kurtuldum, şifa buldum” dedi.

250 HASTA ŞİFA BULDU

Yanık Ünitesi’nde görev yapan Plastik Cerrahi uzmanı Yrd. Doç Dr. Ender Ceylan, 5 yıl önce kurulan yanık ünitesinde şimdiye kadar 250 civarında hastanın şifa bulduğunu söyledi. İleri derece yanıkların yanı sıra kanser tedavisi gören hastaların radyoterapi sonrası vücutlarında oluşan yanıklara baktıklarını belirten Ceylan, “Hastanemiz bünyesinde kurulan Yanık Ünitemiz, 5 hemşire, bir doktor ve 5 asistan ile hastalara hizmet veriyor. Enfeksiyon riski olan ve sıvı takviyesi yapılması gereken hastalar burada tedavi görüyor. Yanık tedavisi için başka illere sevk edilen hastalar, artık Aydın’da da şifa buluyor” diye konuştu.

HAYIRSEVER DESTEĞİYLE KURULDU

Kuşadası'nda 17 Temmuz 2005 tarihinde teröristlerin bir minibüse koyduğu bombanın patlaması sonucu ikisi turist 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamada minibüs içerisinde yer alan Akif Çallı, yanarak ağır şekilde yaralandı. Aydın'da yanık ünitesi olmadığı için başka illere giden Çallı, üç yıl tedavi gördükten sonra sağlığına kavuştu. Oğlunun yaşadığı sıkıntıların başkalarının yaşamaması için hayırsever Ali Çallı, ADÜ Hastanesi’nde Yanık Ünitesi’nin kurulmasına destek sağlarken 400 bin lira bağışta bulunarak Yanık Ünitesi’ni tam donanımlı hale getirdi. 2014 yılında hizmete giren Yanık Ünitesi’ne ‘Ali Çallı’nın ismi verildi.