15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Bozdoğan’da da geniş katılımla gerçekleşti. Etkinliklere Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş,Cumhuriyet Savcısı Ali Ozan Soydan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Salih Devrim, İlçe Emniyet Müdürü Eşref Acar, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının temsilcileri, daire müdürleri, şehit yakınları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİT MEZARLARINA ZİYARET

Etkinlikler kapsamında ilk olarak sabah saatlerinde ilçede bulunan şehit kabirleri ziyaret edildi. Merkez Mahallesi Mezarlığında yatan Şehit Ümit Erdal, Amasya Mahallesi’nde Mezarlığı’nda yatan Şehit Mehmet Erdem’in kabirleri başında dua okundu. Daha sonra Çarşı Camii’nde imam Ali Uşan tarafından tüm şehitler için Mevlid_i Şerif okundu.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

Akşam saatlerinde ise ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla Atatürk Parkı’ndan Taksi Meydanı’na 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, “Bu önemli gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. 3. Yılını idrak ettiğimiz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi. Bozdoğan Kaymakamı Adem Can ise “Geçmişi zaferlerle dolu ülkemizin tarihinde 15 Temmuz kara bir leke olarak kazınmıştır. FETÖ’ye destek veren iç ve dış güçler topyekün ülkemizi, birliğimizi demokrasimizi hedef almıştır. Ülkemiz çok darbeler görmüş, hiçbirinde TBMM bombalanmamıştır” dedi.

“ANADOLU’DA DÖRDÜNCÜ ŞOK”

15 Temmuz darbe girİşiminin haçlı seferleri, Moğol istilası ve 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Anadolu’nun yaşadığı dördüncü şok olduğunu dile getiren Kaymakam Can, “Çanakkale Savaşı’nın arkasında hangi güç varsa, 15 Temmuz’un arkasında da o güç vardır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnet duygularımı sunuyorum. 15 Temmuz’un yıldönümünde etkinliklere katılan sizlere de katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ŞİİRLER OKUNDU

Konuşmaların ardından Bozdoğan İsmet Sezgin Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinden Elif Ada Çınaroğlu, “Bayrak” adlı şiiri okudu. 15 Temmuz belgeselinin gösterimi yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden “Söyle Çocuk” şiiri dinletildi. Tüm camilerden sela okunmasının ardından ise şehitler için dualar okundu.