Kuyucak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Etkinliklere Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, siyasi partilerin temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı. Protokol üyeleri Şehit Bahri Uçuş’un kabrini ziyaret ederek dua okudu. Kuyucak Çarşı Camii’nde tüm şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okutuldu.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Kuyucak Çok Amaçlı Kapalı Pazaryeri’nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı. Kuyucak Belediyesi Kültür Merkezi’nde Kuyucak Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bilgenoğlu’nun sunduğu “Milli Birlik ve Beraberliğin Sembolü 15 Temmuz 2016” adlı konferans sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ikramların ardından akşam programına geçildi.

MEHTEREN TAKIMI İLE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Mehteran takımı eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, Uğur Mumcu Parkı, Kanal Kahvesi istikametinde devam eden yürüyüş tekrar Cumhuriyet Meydanı’na geri dönülmesiyle son buldu. Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda ki akşam etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an Kerim tilavetinin ardından Kaymakam Yılmaz Kurt ve Belediye Başkanı Metin Ertürk günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.

DUALAR OKUNDU

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin belgesel gösteriminin ardından Kuyucak Anadolu Lisesi öğrencisi Sudenur Gabalcı 15 Temmuz konulu kompozisyonu, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Tuana Feryat “15 Temmuz” ve Mücella Pakdemir “Millete Bakın Hele” adlı şiirini okudu. Saatler 00:13'ü gösterdiğinde Kuyucak'taki bütün camilerden sela sesleri yükseldi. Gece boyunca marşlar ve 15 Temmuz sinevizyon gösterileri eşliğinde temsili nöbet tutuldu.

“HER SALDIRIDAN GÜÇLENEREK ÇIKTIK”

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk 15 Temmuz'da meydanları, havalimanlarını, yolları, köprüleri doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan 7' den 70'e tüm vatandaşlara şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında, “Herkes gördü ki, Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile teslim etmez. Ve yine gördüler ki, demokrasiye göz dikenlerin asla hâkimiyetine girmez bu millet” dedi. Türkiye'nin terör örgütleri vasıtasıyla önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yoluna devam ederken, üstesinden geldiği her saldırıdan zayıflayarak değil tam tersine güçlenerek çıktığını belirten Başkan Ertürk, “Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler” diye konuştu.