İŞKUR Girişimcilik Destek Programı'ndan faydalandırılan kadınlar, kendi işletmelerini açarak iş hayatına atılıyor. Bu kadınlardan, Nazilli’de yaşayan Şerife Yılmaz Çelen, yıllardır kurduğu hayalini İŞKUR’dan aldığı 25 bin lira hibeyle gerçekleştirdi. İş hayatına atılan Çelen açtığı Medikal ürünler mağazasında çevre ilçelerde yaşayan engelli vatandaşların ihtiyacı olan ürünleri de evlerine kadar servis aracıyla göndererek müşteri potansiyelini artırdı.Genç kadın elde ettiği bu başarısıyla da hemcinslerine de örnek oldu.

“ZİNCİRLERİMİZİ KIRALIM”


Şerife Yılmaz Çelen devletin kadınların iş yaşamına katılması konusunda çok önemli destekler sunduğunu vurgulayarak, bir yıl önce açtığı iş yerinde ise kendisine en büyük desteği eşi Kubilay Çelen’in verdiğini söyledi.
Elde ettiği başarı sayesinde Türkiye’nin farklı illerinden İŞKUR desteği almak isteyen girişimcilerin kendisine ulaştığını anlatan Çelen;” Beni aradıklarına kendilerine izlemeleri gereken rotayı anlatıyorum,elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyorum Çünkü ben bunu başardım, Özellikle engelli kadınların da bunu yapabileceklerine inanıyorum. Sakın 'Ben yapamam, başaramam.' demesinler. Birbirimize güç verelim,engelli olmak hiçbir şeye mani değildir, göreceksiniz kadının gücü bir çok zinciri kıracak."dedi.

ÇEVRE İLÇELERDEKİ MÜŞTERİLERİ İÇİN SERVİS ÇIKARTIYOR


İş yerini açtıktan sonra kendisi gibi engelli olan ve yatalak hastaları tespit ettiğini açıklayan Çelen bu hastaların rutin olarak kullanmak zorunda oldukları ürünleri,servis aracıyla haftanın iki günü eşi Kubilay Çelen’le müşterilerin evlerine kadar servisle gönderdiğini ve bunun karşılığında ise müşterilerin bu hizmetten memnun kaldıklarını belirterek,”O insanlar zaten engelli ya da yatalak sürekli olarak kullanmak zorunda oldukları bir takım ürünler oluyor,bunları almak için de çarşıya çıkmaları gerekiyor,biz de böyle bir uygulamayla onların hayatlarını kolaylaştırmanın bir yolunu bulduk,müşterilerimiz de bu uygulamadan oldukça memnun oluyorlar” şeklinde konuştu.