Nail-Yasemin çiftinin oğlu Karacasu’yu Sevenler İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Ercan Gümüş ve Hidayet-Yıldız çiftinin kızı Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Ecrin Bay, ailelerinin dükkanlarının çevresindeki sokaklara kedi, köpek ve kuşlar için çok sayıda su kapları koyarak örnek bir duyarlılığa imza attı. Hem plastiğin çöpe gitmesi yerine değerlendirilmesini sağlamak hem de sıcak yaz günlerinde içecek bir damla su arayan kedi ve köpeklere sahip çıkmak için “Hayvanlara Yardım” adını verdikleri bir proje hazırlayan iki kafadar kendilerini fark eden ilçe sakinlerine “Helal olsun” dedirtti. Tamamen kendi fikirleri olarak hayata geçirdikleri projede kullandıkları su kaplarını plastik su şişelerini keserek kendileri hazırlayan çocuklar, 25-30 noktaya bu kaplardan bıraktı. Her gün sabah ve akşam giderek şişeler yardımıyla doldurdukları suları bu kaplara boşaltan Ercan ve Ecrin, sokak hayvanlarının en büyük yardımcıları oldu.

“SİZLER DE BU KAPLARDAN KOYMAYI UNUTMAYIN”

Ercan Gümüş, “Karacasu’yu Sevenler İlkokulunda okuyorum. 3. sınıfa geçtim. Hayvanlara yardım ediyoruz. Onlar için su kapları hazırladık. Her gün onları dolduruyoruz. Bizim yaptığımız gibi evleriniz ve iş yerlerinizin önüne su ve yiyecek kapları koymanızı, bizim koyduğumuz kapları ezmemenizi ve biz unutsak bu kapları doldurmanızı rica ediyoruz” dedi.

“SUSUZ VE AÇ OLMALARINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI”

Ecrin Bay (11) “5. sınıfa geçtim. Bir gün canımız sıkılmıştı. Hayvanlara yardım edelim diye Ercan’la böyle bir fikir geliştirdik. Biz mutluyuz ama onlar aç dedik. Onların aç ve susuz olmasına gönlümüz razı olmadı. Onlara yardım edelim istedik. Hem de atık plastikleri kullanmış oluyoruz. Ayrıca ödevlerimle ilgileniyorum. Oyunlar oynuyorum. Hayvanlara yardımcı oluyoruz. Her gün kapları kontrol ediyoruz ve her gün yeni yeni yerlere yeni kaplar koyuyoruz. Kapları da kendimiz hazırladık. Onları sağlığımıza zarar vermeyecek şekilde dikkat edip, büyüklerimizin de gözetiminde bıçakla kestik. 20-25 noktaya koyduk. Yine aynı zamanda kuşlar için de aynı şekilde sular koyuyoruz” dedi.

“LÜTFEN BU KAPLARI EZMEYİN, ÇEVREYE ZARAR VERMEYİN”

Bay, “Lütfen bunları ezmesinler. Boş yere daha fazla plastik harcamak zorunda kalıyoruz. Kullanılabilecek olanları kullanıyoruz, kullanılamayanları yere değil çöpe atıyoruz. Yakında plastik atık kutusu varsa oraya atıyoruz. Bir tane kutu yapacağız. Bunu bir noktaya koyacağız. Kutunun içine boş plastik şişeleri ve bayat ekmekleri bırakmalarını istiyoruz. Bazı kötü insanlar var, bizim yaptığımız kapları eziyorlar. Biz onların yerine yeni kaplar koymak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.
İkilinin yaptıkları çevre esnaf ve ailelerinin takdirini kazanırken onlar da ikiliye bu çabalarında yardımcı olmaya başladı.