15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Belediye Meydanı’nda kutlandı. İlçe Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Ağır Ceza Hakimi Selahattin Afşin, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Haktan Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, meslek odalarının başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 20:00’de Nazilli Belediyesi Mehter Takımı’nın gösteriyle başlayan etkinlik, 21:00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

“HER DESTAN İHANETİN SONUCUDUR”

Yunus Emre Camisi Müezzini Emin Değirmencioğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasından sonra etkinlikte konuşan Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş; “40 yıldır milletimizin milli ve manevi değerlerini suistimal ederek güçlenen, devlet müesseselerinin kılcal damarlarına kadar sızan FETÖ, APO terör örgütleri ülkemizi ele geçirmek için uyguladığı girişimleri başarısız olunca 15 Temmuz 2016’da darbe teşebbüsüne başvurdu. Milletin parasıyla alınmış uçaklarla, tanklarla yönetimi ele geçirmek için harekete geçti. Şerefsizler, hainler planlarını devreye sokanlar karşısında Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ve sevenlerinin olduğunu unuttular. Kahramanlar o tankları ruhlarıyla yendiler. Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in hain generalin alnına kondurduğu kurşunun sesi okyanus ötesinden duyuldu. Her destan bir ihanetin sonucudur. Hak ile batılın savaşı kıyamete kadar sürecek. Ölenler şehit, kalanlar gazi anlayışıyla tüm mazlumların dualarının tezahür olmasını dilerim” dedi.

“HAİNLER TAMAMEN YOK OLMADI”

'Bizler çok hain gördük ama bunlar kadar bütün kutsallarımızı kötüye kullanan bir başka hain kitlesine rastlamadık' diyen Kaymakam İbrahim Küçük; "Bu hainler bunu yaparken ülkemizin en zinde unsurlarından olan TSK’yı da töhmet altında bırakmaya çalıştılar. Her daim biz bunlara karşı uyanık olmak zorundayız. Tamamen yok olduklarını düşünmüyoruz. Şahsi çıkarları için içimizden kutsal değerlerimizi, siyasi eğilimlerimizi kullanarak bir yerlere gelmeye çalışan satılmışlar olabilir. Bunlara aslan prim vermemeliyiz. Bizler varken bu satılmışlara izin vermeyeceğiz. Aramıza sızmış hainler olabilir. Biz yöneticilerin hoşgörüsünü zafiyet olarak yorumlamasınlar. Nezaketimizi devlet terbiyesinden alıyoruz. Bundan sonra da hırsızlığa haksızlığa bulaşmamış herkesle ele le yürüyeceğiz. Şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi. Kaymakam Küçük’ün konuşmasından sonra 15 Temmuz belgeseli gösterildi. Belgeselin ardından Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu tarafından şehitlerimiz için dualar okundu.