FETÖ/PDY terör örgütünce gerçekleştirilmek istenilen başarısız darbe girişiminin 3. yılında Didim’de etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında aralarında İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve ilçe protokolü üyelerinin katıldığı heyet, Didim Polis Moral Eğitim Merkezi bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdi. Şehitler için oluşturulan hatıra ormanında ilçe protokolü ve katılımcılar çeşitlik türlerde fidanları toprakla buluşturdu.

SELA'NIN ARDINDAN RESMİ PROGRAM BAŞLADI

Fidan dikiminin ardından İlçe protokolü, Merkez Camii önünde başlayan yürüyüşe vatandaşlarla birlikte katıldı. Katılımın zayıf olduğu yürüyüşte açılan Dev Türk bayrağı ile yürüyüş başlarken yürüyüş esnasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Vatan sana canım feda' sloganları atıldı. Kent meydanında sona eren yürüyüşün ardından sela okunurken, ardından resmi programa geçildi. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulan etkinlikte, akabinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal marşının ardından Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

"GURUR DOLU SAYFALARA YENİSİ EKLENDİ"

Hain başarısız darbe girişimini durdurulmasıyla Türk milletinin gurur dolu sayfalarına bir yenisini daha eklediğini belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz; “Bilindiği gibi, 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesine, demokrasimize ve demokratik yaşamımıza yönelik Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi akamete uğratmıştı. Şüphesiz ki milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz milletimiz bu duyarlılığıyla saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek tarihimizin gurur dolu en önemli sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir."

"MUKADDES DEĞERLER UĞRUNA GÖZLERİNİ KIRPMADILAR"

Milletimizin demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelindiğini söyleyen Türköz; "Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal Harbini başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz’da Türkiye’nin tüm şehirlerinde adeta kol gezmiştir. 15 Temmuz direnişi, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir" dedi.
Kaymakam Türköz, konuşmasının sonunda 15 Temmuz’un unutulacak bir durum olmadığını kaydederek, ülkemiz için canını ortaya koyan tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere minnet duyduklarını ifade etti.
Etkinlik kapsamında katılan vatandaşlara nohutlu pilav ve ayran ile lokma hayrında bulunuldu.