FETÖ'nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in annesi Güzel Eker oğlunun mezar taşına sarılarak ağıtlar yaktı. Gözyaşlarına boğulan şehit annesi Eker’in “Ben oğluma düğün yapacaktım. Hayallerim içimde kayboldu” diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.
Aydın'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Tellidede Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törenle başladı. Törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Aydın İl Jandarma Komutanı Jand. Albay Mesut İnal, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile daire müdürleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

AZİZ HATIRALARI İLELEBET YAŞAYACAK


Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile sivil toplum kuruluşları, şehitliklere çelenk bıraktı. Şehitlik defterini imzalayan Vali Köşger, “Türk milletinin istiklal ve istikbali, Al bayrağımızın yüceliği uğruna en değerli varlığımızı, canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Bize bıraktığınız emanetin sorumluluğun idrakinde olup aziz hatıralarınızı ilelebet yaşatacağız. Eşsiz kahramanlıklarının şanlı tarihimizdeki yerini her zaman muhafaza edecek, yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla anacaklardır. Minnet, şükran sizedir. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI YÜREKLERİ YAKTI


Daha sonra tören, Kemer Mezarlığındaki şehitlikte devam etti. FETÖ'nün darbe girişiminde, Başkan Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in annesi Güzel Eker, oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü. Oğlunun mezar taşına sarılıp okşayarak ağıtlar yakan şehit annesi Eker, “Oğluma düğün yapamadım. İçim yanarken köz oldu. Nasıl ağlamayayım, o düğünü yapamadım” diyerek feryat ederken yürekleri dağladı. Vali Yavuz Selim Köşger, şehit annesi Eker’i teselli ederken başsağlığı dileğinde bulundu.

15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ


Etkinlikler Şehitler Abidesi, Çanakkale Şehitleri anıtına karanfil konulmasıyla devam ederken Atatürk Kent Meydanı’nda 15 Temmuz fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Bey Camii’nde şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ile dualar okunurken vatandaşlara limonata ve dondurma ikram edildi.