AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim 15 Temmuz darbe girişiminin 3. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Erim mesajına “15 Temmuz şanlı direnişimizin 3.yıl dönümünde; milleti ile beraber darbe girişimine 'dur' diyen ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni muhafaza etmemizde başkomutanlık rolünü üstlenen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 şehidimizi ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadeleriyle başladı.

“ BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZI TESLİM ETMEYİZ”


AK Partili Bekir Kuvvet Erim basın açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bizler o gece, milletimizin refahını ve huzurunu, darbeyle başa geçmeyi düşünenlere terk edemezdik. İman gücümüz, millet olmanın verdiği inanç ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ekranlarda verdiği güvenle bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve devletimize sahip çıkarak, Türk milletinin gücünü yeniden gösterdik. Şüphesiz ki milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz milletimiz bu duyarlılığıyla, saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek tarihimizin gurur dolu en önemli sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir. Herkes gördü ki, Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile teslim etmez. Aramızda ayrılıklar oluşturmak isteyen tüm güçler gördüler ki, Türk milleti gerçekten büyük ve asil bir millettir.”

“2023 VİZYONUMUZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”


AK Parti olarak tam bağımsız ve daha güçlü bir Türkiye için 17 yıl önce yolculuğa çıktıklarını ifade eden Erim “Aziz Milletimiz ile birlikte 2023 hedeflerimize ulaşmaya yolumuzdan sapmadan devam edeceğiz. 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da gerçekleştirmek, çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Tekrardan bu uğurda canlarını veren Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun!” dedi.